ZRAČNA PUŠKA

Petru Gorši europsko brončano odličje

27.02.2016 u 14:35

Bionic
Reading

Hrvatski strijelac Petar Gorša u subotu je osvojio brončano odličje u disciplini zračna puška na Europskom prvenstvu u mađarskom Gyoru

Gorša je u finale ušao s drugim rezultatom u osvnovnom meču, a težak promašaj (3.7) u osmoj seriji kad su na crti ostala još tri strijelca, izmaklo mu je i sjajnije odličje.

U posljednjoj pojedinačnoj disciplini Rus Sergej Kamenskij osvojio je naslov europskog prvaka (207,2 kruga) ispred Bjelorusa Ilje Čarheike (206.4).

Nešto kasnije hrvatski strijelci Snježana Pejčić i Petar Gorša osvojili su brončanu medalju u ekipnom natjecanju mješovitih reprezentacija disciplini zračna puška (10 metara).

Nakon uspješnog nastupa u kvalifikacijama, Pejčić i Gorša odlično su pucali i u polufinalu sve do pretposljednje serije kada su bili u vodstvu. No, dva lošija hica Pejčić pružila su priliku ruskoj reprezentaciji da pretekne hrvatsku, što je ova i iskoristila, te se plasirala u finale, dok su Pejčić i Gorša morali u borbu za broncu.

U raspucavanju za brončano odličje Pejčić i Gorša su sa 5-3 bili uspješniji od Nijemaca Isabelle Straub i Juliana Justusa, dok su zlatno odličje osvojili Srbi Andrea Arsović i Milutin Stefanović koji su u finalu sa 5-4 bili uspješniji od Rusa Darije Vdovine i Vladimira Maslenikova.