SPORTSKI PLES

Petrinjski šampioni u rukama svjetskih prvaka

  • Autor: B. Vukina
  • Zadnja izmjena 10.04.2012 16:04
  • Objavljeno 10.04.2012 u 16:04
Zaljubljeni u glazbu i ples - Juraj Bjelac i Petra Božurić

Zaljubljeni u glazbu i ples - Juraj Bjelac i Petra Božurić

Izvor: tportal.hr / Autor: B. Vukina

Juraj Bjelac i Petra Božurić, najbolji par u Hrvatskoj u kategoriji mlađe mladeži u standardnim i latinsko-američkim plesovima, vježbaju pod nadzorom stručnjaka iz zagrebačkog Spina Matije Novosela, Tomislava Valdeca i Ivane Udovičić te svjetskih prvaka Zorana Plohla i Tatjane Lahvinovič

Juraj Bjelac i Petra Božurić, članovi sportskog plesnog kluba Petrinia, u natjecanju mlađe mladeži (12 i 13-godišnjaka) najbolje u Hrvatskoj plešu stadnardne (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep) i latinsko-američke (sambu, ča-ča-ča, rumbu, paso doble i jive) plesove. Pravi je pothvat u jednoj godini osvojiti naslov i u jednoj i u drugoj konkurenciji. A Juraj i Petra upravo su u tome uspjeli. Već ih sa simpatijama pozdravljaju i treneri iz suparničkih klubova, poput Ismeta Čamdžića.

Juraj se sportskim plesom bavi sedam godina, tri dulje od Petre, a dosad je osvojio četiri naslova državnog prvaka. S Petrom zajedno pleše godinu i pol.

'Baka i ja odlučile smo da se bavim sportom. Kao trogodišnjakinja išla sam na balet. Poslije smo baka i ja odlučile da se bavim sportom. Nisam dvojila između baleta, folklora i sportskog plesa', kaže Petra, odlična učenica petog razreda osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji.

Juraj je odlični učenik šestog razreda istoimene osnovne škole. Poput svoje partnerice Petre, Juraj crta i piše pjesme. Prilozi su im već objavljivani u školskom listu Lovrek. Oboje vole glazbu, a Petra i jako lijepo pjeva, svjedoči Jurjeva majka Natalija Antić Bjelac. No iznad svega Juraj i Petra vole sportski ples. Vježabju šest dana u tjednu.

'Katkad pomislim, joj, moram danas na trening, a ono, sve prođe u odličnoj atmosferi', kaže Petra, a Juraj nadoveže: 'Naposljetku bismo još trenirali'.

Sportski plesni klub Petrinia osnovan je 21. prosinca 2007. Dotad su Petrinjci vježbali u Sisku. U Petrinji sportski plesači vježbaju u Hrvatskom domu, srednjoškolskoj dvorani i/ili vatrogasnom domu, gdje katkad i peta zapne u rupu na podu.

Petrinjski prvaci treniraju pod nadzorom zagrebačkih trenera Matije Novosela, Tomislava Valdeca i Ivane Udovičić. Stoga dolaze i u Zagreb na ples u klub Spin. Dogodi se da odu i do Ljubljane, u klub Uršku, gdje ih podučavaju, kad nisu u mogućnosti doći u Spin, svjetski prvaci Zoran Plohl i Tatjana Lahvinovič, prvi kojima je taj pothvat uspio pod hrvatskom zastavom. .

Natalija Antić Bjelac, predsjednica sportskog plesnog kluba Petrinia, posebno ističe suradnju sa zagrebačkim Spinom i Samoborom te njihove zajedničke pripreme koje mnogo toga čine lakšim i jednostavnijim.

Zahvaljujući pomoći petrinjskog gradskog poglavarstva, Petrinia se lijepo razvija. U mlađim osnovcima boje tog kluba brane državni viceprvaci Jakov Bjelac i Lara Čičak, u osnovcima Borna Šako i Ivana Povoljnjak, u mlađoj mladeži Ivan Latinčić i Kristina Jakopović, u starijoj mladeži Karlo i Doris Domladovac, a u odraslima Marko Lokner i Danijela Bjelac, Elmas Alagić i Vinka Ivičić, Danijel Mitić i Matea Miljević. Za nastupe u kategoriji mlađih osnovaca pripremaju se Petar Latinčić i Antonela Pejić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi