velika pobjeda

Petra Martić šokirala drugu tenisačicu svijeta i kreirala senzaciju na Roland Garrosu

31.05.2019 u 12:34

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić ostvarila je ovog petka jednu od najvećih pobjeda u svojoj karijeri, izbacivši iz Roland Garrosa drugu tenisačicu svijeta Karolinu Pliškovu, rezultatom 6-3, 6-3. Plasirala se tim trijumfom u osminu finala pariškog Grand Slam turnira...

Matrić ponovo blista na svom omiljenom Grand Slam turniru. Ovog četvrtka po treći put u karijeri izborila je plasman u osminu finala Roland Garrosa, pobijedivši jednu od najboljih tenisačica svijeta Karolinu Pliškovu, što je dokaz da zaista može daleko dogurati ove godine u Parizu.

  • +3
Petra Martić u Roland Garrosu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Bio je to peti međusobni dvoboj Petre s drugom igračicom WTA ljestvice i četvrta pobjeda. Pliškova koja još uvijek čeka na svoju prvu Grand Slam titulu pokušala je dominirati forhendom s osnovne linije, ali Martić joj je inteligentnom igrom parirala u svim segmentima igre i tjerala Čehinju na pogreške.

U prvom setu vodila se izjednačena borba do 3-3, a onda je hrvatska tenisačica dvaput oduzela servis Pliškovoj i zaključila ovu dionicu igre. U drugom je Martić povela 2-0, no zatim i izgubila tri gema u nizu, ali onda se dvoboj ponovo preokrenuo pa dekoncentrirana Čehinja više ništa nije osvojila i morala se pomiriti s porazom 6-3, 6-3.

'Tresem se, toliko je emocija u meni, ali moram se fokusirati na tenis i nastaviti igrati dalje,' izjavila je oduševljena Petra nakon meča koja ima čak 14 pobjeda na zemljanoj podlozi ove sezone, više nego ijedna druga tenisačica na WTA nivou.

U sljedećoj rundi igrat će protiv Estonke Kanepi ili Ruskinje Kudermetove.

Roland Garros, 3. kolo:

Martić - Pliškova 6-3, 6-3