wta palermo

Petra Martić probila se do četvrtfinala WTA turnira u Palermu nakon više od dva i pol sata borbe protiv 117. tenisačice svijeta

06.08.2020 u 21:38

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Palermu. Naša najbolja tenisačica je susretu 2. kola nakon više od dva i pol sata igre svladala Ruskinju Ljudmilu Samsonovu 5-7, 6-4, 6-2

Petra Martić, koja je u Palermu prvi put u karijeri postavljena za prvu nositeljicu turnira, imala je vrlo težak ispit protiv 21-godišnje Ruskinje Ljudmile Samsonove, trenutačno 117. igračice svijeta.

U izjednačenom prvom setu Martić je uspjela spasiti osam set-lopti Samsonove, no ne i devetu, a sve su se igrale na njezin početni udarac. Prvo je kod vodstva Samsonove 5-4 spasila šest set-lopti, 0-40 i još tri prednosti, da bi uspjela poravnati na 5-5, a onda kod tog rezultata je Martić imala 'break-loptu' koju je Samsonova uspjela spasiti. Kod prednosti od 6-5 Ruskinja je ponovno stigla do tri vezane set-lopte, Martić je spasila prve dvije, ali kod treće više nije smogla snage.

Ipak, već u prvom gemu drugog seta Martić je napokon oduzela servis Samsonovoj i tu prednost sigurno držala do vodstva od 4-3. Tada je odigrala vrlo slab servis-gem i izgubila prednost bez osvojenog poena, ali nije se dala smesti i već u sljedećoj igri uzvratila istom mjerom te osigurala servis za set. Niti taj gem nije prošao jednostavno, Samsonova je posigurala nove dvije vezane 'break-lopte', no Martić je tada odigrala četiri odlična vezana poena za poravnanje rezultata.

Prvi 'break' u trećem setu Martić je ostvarila za prednost 2-1, a u nastavku dvoboja je sve bolje servirala te više nije dopustila Ruskinji niti priliku za povratak. Kada je ostvarila novi 'break' za 5-2, bilo je jasno kako će Martić riješiti susret u svoju korist.

Martić će u četvrtfinalu u petak od 16 sati igrati protiv Bjeloruskinje Aleksandre Sasnovič.