IŠČEKIVANJE U CIBONI

Pet razloga zašto igrač od 100 mil. dolara treba ostati!

09.05.2014 u 09:50

  • +4

Cibona slavi titulu prvaka

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

Dario Šarić, 20-godišnji košarkaš Cibone pred kojim je uspješna NBA karijera, još nije donio odluku ostaje li i sljedeće sezone 'pod tornjem'. Hoće li čelni ljudi Cibone ispuniti obećanje i oko Šarića posložiti momčad koja će moći biti konkurentna u Euroligi?

Nakon što je u Beogradu krajem travnja Cibonu odveo do titule prvaka regionalne ABA lige, Dario Šarić teško je nalazio riječi, posebno kada je uslijedilo pitanje hoće li sljedeće sezone zaigrati u Euroligi s Cibonom.

'Uf, stvarno ne znam što bih rekao… Ne bih imao ništa protiv da ostanem', iskren je bio Šarić, igrač koji će travanj 2014. zauvijek pamtiti. U tom mjesecu proslavio je 20. rođendan te je tako izašao iz tinejdžerskih godina. U travnju je i službeno prešao kod Miška Ražnatovića, najpoznatijeg košarkaškog menadžera s ovih prostora. Šlag na tortu bila je naravno titula prvaka ABA lige i najboljeg igrača završnog turnira. Bolje nije moglo. U sjajnom izdanju pokazao se mnogobrojnim NBA skautima i glavnim menadžerima i dionice su mu naglo porasle...

Iako se Šarić i službeno prijavio za NBA draft, koji se krajem lipnja održava u New Yorku, to ništa ne mijenja i može još jednu sezonu ostati u Europi. Uostalom, čak i ako ga neki klub u lipnju izabere visokim pickom, neće se ništa dramatično dogoditi ako ga bude trebalo pričekati dvije sezone (kao recimo Predraga Stojakovića i druge…).

'Dario? On je za mene već sada NBA igrač. I vidim ga jednog dana kao All-Star igrača vrijednog sto milijuna dolara', često je znao posljednjih dana reći Slaven Rimac, čovjek koji zna prepoznati igrača i koji je kao tinejdžer maštao da zaigra u NBA ligi.


Mjesecima se govori da Šarića u svojim redovima želi turski Anadolu Efes, klub koji preuzima trofejni srpski trener Dušan Ivković, ali kada se sve zbroji i oduzme, Šariću je ipak najbolje da ostane u Ciboni. Evo zašto:

1.U Ciboni će, tko god da uz njega igrao, biti vođa momčadi i, što je najvažnije, imat će pravo na pogrešku.
2.Kada je došao u Cibonu, rekao je da mu je najveća želja igrati u Euroligi. San mu se ispunio…
3.Iako je financijska kriza uzdrmala 'vukove', novac za Šarića će se sigurno naći, a nema sumnje da će nakon MVP sezone dobiti i povišicu.
4.Već šest godina Šarić živi u Zagrebu u koji je stigao kao golobradi 14-godišnjak. Igrao je za Zagreb (Trnsko), Zrinjevac (Trešnjevka) i Dubravu, tako da je upoznao glavni grad uzduž i poprijeko. Ako se u Zagrebu dobro osjeća, onda mu je bolje da ostane još jednu sezonu.
5.Novac mu ne bi trebao biti presudan jer, kako je trener Rimac rekao, on je igrač od 100 milijuna dolara. Ako je prvi izbor NBA drafta, australski Hrvat Andrew Bogut, mogao igrati na sveučilištu Utah Utes dvije sezone (tamo se plaća ne dobiva), onda i Šarić može pričekati još godinu dana s odlaskom u NBA.