sve za trofej

Nenad Bjelica koristi zadnje dane prijelaznog roka; u Gradski vrt se vratio bivši igrač Osijeka, a napušta ga povratnik iz Glasgow Rangersa

14.02.2022 u 18:43

Bionic
Reading

Osijekov trener Nenad Bjelica bio je prisiljen, nakon ozljede Karla Bartoleca, naći adekvatnu zamjenu za poziciju uz desnu aut-liniju. I našao ju je u liku Alena Grgića, koji je ionako bio Osijekov igrač, ali na posudbi u Slaven Belupu

Još se jedan igrač vratio s posudbe u Gradski vrt. Nakon Antonija Mancea, koji je zaigrao već protiv Rijeke, povratnik je i 27-godišnji Alen Grgić koji je proteklih šest mjeseci proveo u redovima Slaven Belupa. Zanimljivo, Grgić je ove sezone odigrao jednu utakmicu za NK Osijek i to baš protiv Koprivničana za koje je kasnije nastupao. Tamo je u devet odigranih utakmica u dva navrata bio strijelac, a Zoran Zekić ga je koristio na više pozicija u momčadi.

U osječkom prvoligašu prvenstveno bi trebao konkurirati za mjesto na desnom boku. Inače, Grga (op.a. kako mu tepaju navijači Osijeka) je među Bijelo-plave stigao još u ljeto 2008., a od tada je za Osijek nastupio 144 puta uz 15 postignutih pogodaka. Svojedobno je bio na kaljenju u Sesvetama, a nedavno je jednu natjecateljsku godinu proveo u mađarskom Diosgyoru. Vratio se u sredinu koju jako dobro poznaje, tako da ni njemu neće trebati nikakva posebna prilagodba što se tiče suigrača i stručnog stožera.

I dok je Grgić slavio, Eros Grezda je tugovao. Naime, Grezda više nije igrač Osijeka. Bijelo-plavi i 26-godišnji ofenzivac dogovorili su sporazumni raskid ugovora koji ga je sa slavonskim klubom vezao do kraja ove godine. Grezda je za Osijek odigrao točno 50 utakmica i postigao devet pogodaka uz tri asistencije. Na krilima sjajnih igara koje je pružao, u kolovozu 2018. godine je realizirao transfer u Glasgow Rangers odakle se vratio među Bijelo-plave godinu i pol dana kasnije. Posljednju polusezonu odradio je na posudbi u mađarskom prvoligašu Zalaegerszegu.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

NK Osijek - NK Rijeka 1:0, sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
  • +41
NK Osijek - NK Rijeka, HT Prva liga, 13.2.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL