DOLAZE BOLJI DANI?

Perović predsjednik KK Zadra, podmireni dugovi

20.06.2009 u 10:18

Bionic
Reading

Izborna godišnja skupština Košarkaškog kluba Zadar održana je u petak i prošla je bez šokova. Za predsjednika kluba izabran je Dino Perović, a istovremeno je usvojena i ostavka bivšeg prvog čovjeka Kristijana Magaša. Nakon što je organizirana 'klupska vlast', pred Zadranima je novi zahtjevan posao, a to je stvaranje momčadi za sljedeću sezonu

Novi predsjednik KK Zadra je Dino Perović. On je ustoličen na fotelju čelnog čovjeka jednoglasno, a njegov izbor je očekivan. Usvojen je i novi statut, a uvedena su i dva nova tijela, Nadzorni odbor i Stegovna komisija. Značajno su smanjene i ovlasti predsjednika, koji će tako kod potpisivanja ugovora većih od 75 tisuća kuna trebati blagoslov Upravnog odbora.

Ono što je možda i najvažnije, dugova prema igračima više nema, ali proračun će za sljedeću sezonu biti manji pa slijede manji ugovori.

'Podmireni su svi dugovi prema igračima, tako da od sljedećeg tjedna krećemo u pregovore s menadžerima igrača koje želimo zadržati u klubu. Ugovori igrača bit će smanjivani za 15 do 20 posto, ali to će ovisiti o sposobnosti pregovaranja. U ovim recesijskim vremenima bolje je, primjerice, dobiti sigurnih 100 tisuća, nego nesigurnih 200. Svatko razuman bi o tome trebao razmisliti. Imamo težak zadatak jer su trenutačni ugovori dosta nepovoljni za klub', kazao je Perović, a prenosi kosarka.hr.

Dogovoreno je da će se ići u pretvorbu kluba koja bi trebala trajati oko godinu i pol dana.