MAJSTOR NA DJELU

Perišić nakon golčine Arsenalu: Savršeno za prvijenac

14.09.2011 u 10:10

Bionic
Reading

Ivan Perišić svoj debi dortmundske Borussije u Ligi prvaka okrunio je prekrasnom golčinom koja bi mogla konkurirati i za najljepši gol sezone. Hrvatski je reprezentativac svojim pogotkom donio bod svojem klubu protiv Arsenala

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić, nakon pogotka za Borussiju Dortmund u prvom kolu Lige prvaka protiv Arsenala (1-1), je izjavio da je to bio savršeni trenutak za prvijenac.

'Isto radim i s desnom nogom. Uvijek pokušam pogoditi iz takvih situacija. Ponekad je to gol, a ponekad lopta odleti na tribine. Ovoga puta ispalo je kao savršeni trenutak za zabiti prvijenac u dresu Borussije u Ligi prvaka', rekao je Perišić za UEFA-inu službenu stranicu.

'Svaki od igrača priželjkuje nastup od prve minute. Ali, ja sam došao u momčad koja je prvak Njemačke i svjestan sam da je teško dobiti priliku odmah zaigrati u prvih 11. I dalje ću naporno raditi da izborim mjesto u početnom sastavu. No, ako pokažem još ovakvih partija kao večeras, vjerujem da to neće biti problem', veli hrvatski reprezentativac Perišić.

Vratar engleskog nogometnog premierligaša Arsenala, Poljak Wojciech Szczesny, priznao je da nije imao nikakve šanse obraniti udarac hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića čiji je pogodak dobio prvaku Njemačke bod na otvaranju Lige prvaka.

Nizozemski reprezentativac Robin van Persie doveo je goste u vodstvo pet minuta prije kraja prvog poluvremena, a to je vodstvo Arsenal čuvao sve do 88. minute. Tada je na scenu stupio hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić koji je prekrasnim volejem pogodio za konačnih 1-1.

'Dogodi se s vremena na vrijeme da uđu takve lopte. Nisam se ni pomakao, bio sam bez ikakvih šansi obraniti taj udarac', rekao je Poljak za Sky Sports.

'Bio je to pošten remi, jer smo u drugom poluvremenu bili pod velikim pritiskom. Mislim da je Borussija zaslužila taj bod', zaključio je Szczesny.