NEIZBJEŽNA NUSPOJAVA

Pellegrini oštro objasnila stav o zastavi

13.10.2011 u 21:46

Bionic
Reading

Talijanska plivačica Federica Pellegrini (23), aktualna trostruka svjetska rekorderka i svjetska prvakinja na 200 i 400 metara slobodno, oglasila se vezano uz polemiku koja je izbila u talijanskoj javnosti

Pellegrini se našla na udaru kritika nakon izjave da ne želi nositi talijansku zastavu na Olimpijskim igrama u Londonu. Iako joj zapravo iz Talijanskog olimpijskog odbora takvo što još nisu ni ponudili, sjajnu plivačicu razljutili su negativni komentari na njezinu izjavu.

'Kakav gaf? Ponovit ću isto što sam rekla i ranije o nošenju zastave. Tko god ne razumije da je za mene stajanje osam sati dan uoči olimpijske utrke nemoguće, nije blagoslovljen s puno inteligencije ili ne zna kakav je osjećaj stajati osam sati', poručila je Pellegrini putem svog bloga.

'Mislite li da sam sretna što sam bila na dvjema Olimpijskim igrama, ali nikad nisam vidjela ceremoniju otvaranja iz tog razloga? Nije moja krivnja što je plivanje prvi sport na rasporedu nakon ceremonije. Nadam se da sam bila dovoljno jasna', dodala je talijanska plivačica čije kvalifikacije na jednoj od omiljenih joj disciplina, na 400 metara slobodno, zapravo počinju dva dana nakon ceremonije otvaranja.