Legenda o Roland Garrosu

Pat Cash sve iznenadio odgovorom o favoritu turnira; Đokoviću se njegove riječi neće dopasti

31.05.2018 u 12:17

Bionic
Reading

Legendarni australski tenisač Pat Cash, nekada četvrti igrač na svjetskoj ljestvici, osvrnuo se na formu nekada najboljeg igrača svijeta Novaka Đokovića

Zbog nekoliko problema s ozljedama te nakon toga gubitka samopouzdanja najbolji srpski tenisač Novak Đoković već duže vrijeme igra jako loše. Podsjetimo, u drugom kolu Roland Garrosa Đoković je neokrznut prošao u tri je seta (7:6, 6:4, 6:4) mladog Španjolca Jaumea Antonija Munara. No, ipak se u tom meču poprilično potrošio, a već u sljedećem kolu čeka ga još nezgodniji Roberto Bautista Agut.

Na pitanje kako mu se čini Đokovićeva igra 53-godišnji Cash je rekao:

'Novak nije igrao puno mečeva što je osnovni preduvjet za uspjeh na zemljanoj podlozi. Upravo zbog toga ne vjerujem da bi Novak mogao otići previše daleko na ovogodišnjem Roland Garrosu', kaže Cash za BBC dodavši:

'Mislim da će iznenađenje turnira biti 23-godišnji Britanac Kyle Edmund koji obožava igrati na zemlji, a uz to mu fizičke predispozicije omogućavaju da se još bolje namješta na udarce. Smatram da je on odgovor na pitanje kada me ljudi upitaju: Tko su novi momci koji bi mogli da dominiraju na šljaci? To su tri mlada igrača; Kyle Edmund, Aleksandar Zverev i Dominic Thiem, koji su već dokazali. Mislim da će ta tri igrača biti značajan faktor u godinama koje slijede. Upravo oni mogu ugroziti kralja zemlje Rafaela Nadala', kazao je Cash koji je svojim odabirom favorita mnoge iznenadio.

Naravno, njegovom analizom neće biti zadovoljan niti Đoković koji vjeruje kako će opet zaigrati kao u najboljim danima. Motiva mu ionako ne nedostaje.

  • +8
Srpski tenisač Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia