U PETORCI ILI U BOLNICI

Partizan: Stranci popularni, domaće tuku

04.04.2010 u 17:30

Bionic
Reading

Na službenoj stranici Eurolige u tijeku je odabir najboljeg sastava sezone. Navijačima je na izbor ponuđeno 55 igrača, a nagrade će biti dodijeljene tijekom završnog turnira u Parizu. Za sada najbolje stoje igrači Partizana, a njihov je suigrač noćas nakratko završio u bolnici nakon fizičkog sukoba

U izboru u kojemu su se našla dvojica Hrvata, apsolutno dominiraju igrači pod dirigentskom palicom Duška Vujoševića. Kako sada stvari stoje, navijači će u prvu petorku odabrati četvoricu igrača Partizana.

Petorku birate po kriteriju razigravač, plus dvojica s pozicija dva ili tri i dvojica kojima je radno mjesto reket. Među 'jedinicama' dominira Partizanov play Bo McCaleb sa 45.5% glasova, a slijedi ga Olympiacosov Miloš Teodosić sa 32,2%. Među nominiranima je i Cibonin Jamont Gordon, ali nije među pet u poretku.

Iz 'izloga broj dva' najviše glasova dobio je Partizanov Čeh Jan Vesely (28,7), a prati ga Litavac iz Olympiacosa Linas Kleiza (15,8). U igri za prvu petorku još su i Siskauskas (9,4) i Childress (8,9). Nominiran je Marko Tomas, ali također nije među petoricom najpopularnijih.

Među centrima dominira australski Srbin, također Partizanov igrač, Aleks Marić sa 29,6% glasova, a prati ga američki suigrač Lawrence Roberts (22,1). Daleko iza je robusni Olympiacosov Grk Bourousis sa 7,5 glasova. Iza Grka je njegov suigrač Nikola Vujčić (5,4), jedini Hrvat među 15 istaknutih.

Izbor traje do 12. travnja, a kada bi okončan bio danas, navijači bi odbrali čak četiri igrača Partizana u petorku. Zanimljivo, sva četvorica su stranci, i to jedina četiri stranca (osim udomaćenog Crnogorca Vraneša) u klubu. Nevjerojatno precizna selekcija trenera Vujoševića i njegovih skauta.

Istodobno, na stranici Partizana izišla je vijest da je njihov košarkaš Strahinja Milošević u rodnom Novom Sadu imao obračun s redarima ispred jednog disco kluba, nakon čega je hospitaliziran.

'Jedan nesretni nesporazum je doveo do sukoba mene i oca s osobljem noćnog kluba, koji sam svim silama želio spriječiti. Srećom, nije bilo težih posljedica', piše klupska PR služba crno - bijelih koja dodaje da su redari njega i oca svladali gušenjem.