PREDSTAVLJANJE U SRIJEDU

Pao je konačan dogovor; Dinamo ima novog trenera pred kojim je teška misija

15.05.2018 u 20:01

Bionic
Reading

Dinamo je dobio novog trenera. Na užarenu klupu novog hrvatskog prvaka sjeo je Nenad Bjelica, a službeno predstavljanje je u srijedu

Od kada je Zoran Mamić napustio trenersku funckiju u Dinamu (lipanj 2016.), u Maksimirskoj 128 su u potrazi za stalnim rješenjem. Mijenjaju stručnjake kao na traci, a samo ove sezone 'nastradali' su Ivajlo Petev (uoči sezone), pa Mario Cvitanović i sada Nikola Jurčević.

Novi spasitelj je Nenad Bjelica čija bi avantura s 'modrima' trebala trajati dvije godine. Barem je tako na papiru, ali trenerski posao u Dinamu nije siguran što god stajalo u ugovoru.

Bjelica se ranije dovodio u vezu s Dinamom, a nakon što je on dobio otkaz u poljskom Lechu, a Jurčević u Dinamu postalo je jasno što će se dogoditi. Ovaj 46-godišnji Osječanin stigao je u utorak u Zagreb, od 17 sati sjeo za isti stol sa čelnicima hrvatskog prvaka i sve dogovorio.

Tijekom igračke karijere Bjelica je igrao za Osijek, Albacete, Betis, Las Palmas, Kaiserslautern, Admiru i Kaernten. Sakupio je i devet nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Trenersku karijeru Bjelica je započeo tamo gdje je završio igračku, u austrijskom Kaerntenu. U Austriji je još trenirao Lustenau, WAC te Austriju iz Beča. Potom je proveo dvije sezone u talijanskom drugoligašu Speziji, da bi od 2016. do 2018. bio trener Lecha.

Službeno predstavljanje bit će u srijedu u 12 sati u klupskim prostorijama.

  • +5
HT Prva liga, 35. kolo: Rudeš - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Kolo prije kraja prvenstva Dinamo je osigurao naslov prvaka (još igra s Interom u subotu), a 23. svibnja očekuje ga i finale Kupa protiv Hajduka u Vinkovcima.