uefa nema milosti

Panika u Zvezdi; mislili su da će Uefa zažmiriti na uvrede Ibrahimoviću i Rebiću, ali pokrenuta je istraga i sada joj prijeti rigorozna kazna

24.02.2021 u 19:08

Bionic
Reading

Prošlog tjedna, u sklopu 1/16 finala Europske lige, Milan je gostovao kod Crvene zvezde, a dvoboj na stadionu Rajko Mitić završio je bez pobjednika, 2:2

Vodio je Milan prošlog tjedna u dva navrata, ali na kraju je Pavkov u trećoj minuti sudačke nadoknade postavio konačnih 2:2. Rezultat je to koji ipak daje veće izglede Milanu, jer sada će se igrati na njegovom San Siru.

Tim prije što je u prvoj utakmici Piolijeva momčad igrala bez glavne zvijezde, Zlatana Ibrahimovića.

No, iako je bio na tribini, bivši švedski reprezentativac našao se u središtu pozornosti zbog brojnih drskih komentara na njegov račun.

Nakon što je Milan poveo, Ibrahimović je skočio i proslavio gol, a to je razbjesnilo grupicu Delija koji su nekim 'čudom' uspjeli uči na stadion.

'Sjedi dolje, Zlatane! Pi*** jedna, balijo jedan smrdljivi. Jeb** li te u usta, da te jeb**!', jasno se čuje urlanje jednog od njih na videu koji se brzo proširio društvenim mrežama.

Iako je stadion trebao biti prazan zbog pandemije koronavirusa, na tribinama, to jest u svečanoj loži ipak se pojavila šaćica Delija, koja je uvredama zasipala i hrvatskog reprezentativca, Antu Rebića, a za što postoje i video dokazi.

Slijedećeg dana pisali smo kako bi Zvezdi mogla stići i rigorozna kazna, no dio srpskih medija nije vjerovao u takvu mogućnost. Sve do danas.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +11
FK Crvena zvezda - AC Milan, Europska liga, 18.2.2021. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Naime, krovna europska nogometna organizacija UEFA objavila je u srijedu kako je pokrenut disciplinski postupak protiv Crvene zvezde. Iako razlog nije naveden, sigurni smo da ga nije teško pretpostaviti.

Prema Članu 31 Uefinog Disciplinskog pravilnika, danas je etički i disciplinski inspektor dobio zadatak istražiti incidente koji su se dogodili tijekom utakmice šesnaestine finala Europske lige između Crvene zvezde i Milana, odigrane 18. veljače 2021. godine u Srbiji. Više informacija o ovom predmetu bit će pravovremeno dostupno', pišu iz Uefe.