teško stanje

Panika u Barceloni, branič od 25 milijuna eura možda će morati prekinuti karijeru

27.12.2018 u 21:09

Bionic
Reading

Samuel Umtiti (25), francuski stoper kamerunskih korijena u Barcelonu je stigao u ljeto 2016. godine kao zamjena za umirovljenu legendu Carlesa Puyola. Trebao je Umtiti biti dugoročno rješenje u katalonskoj obrani, no čini se kako bi mu ozljede mogle uništiti sve planove

Na Nou Campu je zavladala panika, a čini se kako čelnici Barcelone imaju opravdanih razloga za zabrinutost. Naime, njihov se stoper Samuel Umtiti (25) našao u velikim problemima, neki liječnici idu tako daleko te tvrde kako mu je zbog ozljede koljena upitan nastavak karijere!

Barca je Umtitija u ljeto 2016. godine dovela iz francuskog Lyona i platila ga je 25 milijuna eura. Trebao je Umtiti biti dugoročno rješenje na mjestu stopera koje je umirovljenjem legendarnog Carlesa Puyola ostalo upražnjeno. I na samom početku se činilo kako je Umtiti baš 'taj'. Planski je uvođen u prvu momčad, dozirana mu je minutaža kako se mladog igrača ne bi opteretilo očekivanjima koje nosi igranje za Barcelonu.

I sve je bilo u najboljem redu do ovog ljeta, na kraju sezone liječnici Barcelone savjetovali su mu da propusti SP u Rusiji kako bi mirno mogao na operaciju koljena koje ga je mučilo neko vrijeme. Pauzirao bi tri mjeseca i potom bio spreman za nove izazove. No, Umtiti je odlučio ne poslušati liječnike, s 'tricolorima' je osvojio naslov svjetskog prvaka, ali si je istovremeno možda i uništio karijeru!

Ozljedu koljena pokušao je sanirati konzervativnim terapijama, ali stanje se iz dana u dan pogoršavalo. Bol u lijevom koljenu konstantna je još od travnja, obznanili su klupski liječnici. Problem je s meniskom i hrskavicom, a čini se kako je jedini mogući način da se ozljeda sanira - operacija!

Umtiti je navodno sada spreman otići 'pod nož', ali možda je kasno. Nakon nekoliko posljednjih pregleda, barem tako tvrde izvori bliski svlačionici Barcelone, dojam je kako je koljeno u puno gorem stanju nego što se moglo očekivati.

  • +5
La liga, Atletico Madrid - Barcelona Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Ovo je izuzetno teška situacija, posebno s obzirom na njegove godine. Radi se o mladom igrači, a ova je ozljeda progresivna i postoji mogućnost da Umtiti zbog lošeg stanja s koljenom više jednostavno neće moći igrati na profesionalnoj razimi', navodi neimenovani izvor.

Ako se situacija s ozljedom zakomplicira pitanje je hoće li Umtiti moći nastaviti karijeru! Sada je već mjesec dana izvan terena, u Kataru je na terapijama kod najboljih svjetskih specijalista za tu vrstu ozljeda, ali... Vremena je sve manje i u Barceloni su s pravom zabrinuti za budućnost svoje 25 milijuna eura vrijedne investicije.

  • +3
Barcelona - PSV, 1. kolo Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.