OPREZNI MAKEDONCI

Pandev: Ne smijemo svim snagama napasti Hrvatsku

10.10.2012 u 10:49

Bionic
Reading

Hrvatska će pred rasprodanim stadionom u Skopju protiv Makedonije u petak pokušati doći do novih bodova u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Suparnici 'kockastih' svjesni su da nisu favoriti, no predati se ne žele

Najbolji makedonski nogometaš i kapetan reprezentacije Goran Pandev (29) oprezan je u najavama uoči utakmice protiv Hrvatske u kvalifikacijama za svjetskog prvenstvo 2014. godine.

Napadač Napolija smatra Hrvatsku favoritom ne samo skorašnjeg ogleda, već i cijele skupine. No, uvjeren je kako uz podršku punog stadiona Makedonija može do uspjeha.

'Moramo biti strpljivi i pametni. Bilo bi pogrešno jurnuti svim snagama naprijed. Prve dvije utakmice u skupini smo igrali dobro i tako trebamo nastaviti. Vjerujem kako možemo ponoviti i još nadograditi dobru igru iz Zagreba,' kazao je Pandev

'Grande Goran' kako ga zovu u Italiji, smatra kako je teško očekivati deset zicera protiv Hrvatske. 'Zbog toga moramo biti maksimalno koncentrirani u napadu, moramo iskoristiti svaku, pa i najmanju priliku.'

Makedonija i Hrvatska do sada su igrale sedam puta i 'kockasti' su samo jednom poraženi. No, Pandev nije zabrinut zbog negativne statistike svoje reprezentacije.

'Nisam zabrinut zbog negativnih rezultata u susretima protiv Hrvatske. Nadam se kako će se ta serije jednom okrenuti. Utakmica će biti teška, ali uz optimizam koji vlada u našim redovima i uz podršku punog stadiona možemo do uspjeha. Maksimalno ćemo se potruditi kako bi pobijedili,' poručio je kapetan makedonske reprezentacije.

Izbornik Čedomir Janevski pak razmišlja u kojoj formaciji krenuti na Hrvate.

'Igrat ćemo u formaciji 4-2-3-1 ili 4-3-3 što pokazuje da igramo napadački. Imamo dovoljno igrača kako bi ispunili naš cilj. Mi smo gospodari naše sudbine. Ključ uspjeha je disciplinirana igra, maksimalna koncentracija i vatrena publika. Ovo je za nas možda i najvažnija utakmica u ovom ciklusu,' poručio je makedonski izbornik.

Utakmica između Makedonije i Hrvatske je u petak u 20.30 sati u Skopju.