PRVI MVP PRVENSTVA

Ovu zvijezdu Hajduka baš svi su zaboravili

17.09.2013 u 09:39

Bionic
Reading

Teško je nabrojati najbolje igrače svih sezona hrvatske nogometne lige, pogotovo kada za to imate samo 100 sekundi vremena. Tako se lako može dogoditi da se baš nitko od 100 ljudi ne sjeti nekih slavnih imena recentne hrvatske nogometne prošlosti

U kvizu 'Tog se nitko nije sjetio' emitiranom na RTL televizji završno pitanje bilo je vezano uz najbolje igrače svih sezona elitnog hrvatskog nogometnog razreda. Kada su došli rezultati, pokazalo se da se nitko od ispitanih nije sjetio trojice imena.

Svima je promakao Mario Bazina koji je briljirao u dresu Hrvatskog dragovoljca (kasnije bio igračem godine i u Austriji), te još dvojice prilično slavnih igrača. Nitko se nije sjetio 'bombardera s Kvarnera' Mladena Mladenovića koji je u sezoni 93/94 ovim dostignućem zapečatio status legende u Rijeci, te Gorana Vučevića.

Kratka pričica o Vučeviću u Barceloni


Hajdukov 'fantazista' bio je najkorisniji igrač prvog izdanja HNL-a što mu je osiguralo transfer u Cruyffovu Barcelonu kada je imao 21 godinu. Na žalost po Gorana u to vrijeme mogla su igrati samo tri stranca u momčadi, a Barcelona je u rosteru imala Romarija, Stoichkova, Hagija, Koemana, M. Laudrupa i Figa... Previše svjetskih zvijezda, i Vučević se preko Kölna vratio u Hajduk gdje je u posljednje dvije sezone i zaokružio svoju karijeru.