NAJSKUPLJE POJAČANJE KLUBA

Ovoga ljeta dogodit će se jedan od najvećih transfera u povijesti; bogati milijarder sve je ubrzao kako bi iz igre izbacio Real Madrid i Manchester City

13.07.2021 u 15:08

Bionic
Reading

Ovog ljetnog prijelaznog roka mogao bi se dogoditi jedan od najvećih nogometnih transfera u povijesti, a riječ je prodaji norveškog napadača Erlinga Haalanda koji je u dortmunskoj Borussiji

Gazda Chelsea Roman Abramović odlučio je zavući ruku kao nikada do sada. Ruski milijarder poznat je po svojim rastrošnim ulaganjima u svoju momčad, ali ovoga puta nadmašit će sve prijašnje transfere.

Prema pisanju Bilda Rus je upravi dao zeleno svjetlo da kupi Erlinga Haalanda i to već ovoga ljeta te tako u ovoj utrci nadmaši druga dva zainteresirana kupca - Real Mandrid i Manchester City.

Koliko su Englezi spremni platiti Bourssiji? Fenomenalnih 175 milijuna eura što bi bio treći najveći transfer u povijesti nogometna, iza Neymara (222 milijuna, iz Barcelone u PSG) te Kyliana Mbappea koji je ukupno koštao Parižane 180 milijuna kada je dolazio iz Monaca (35 milijuna za jednogodišnju odišnju posudbu i još 145 za otkup ugovora nakon toga).

Inače, Norvežanin ima ugovor sa 'žuto-crnima' do ljeta 2024., no i odštetnu klauzulu prema kojoj može otići na kraju sezone 2021/22. za 75 milijuna eura.

I dok su Real i City čekali ljeto 2022., da bi ga kupili jeftinije, po svemu sudeći Chelsea ih je preduhitrio te se nada da će s takvim igračem riješiti problem realizacije, jer je Haaland prošle sezone u 41 utakmici u svim natjecanjima zabio 41 pogodak.

Dodajmo kako je Abramovič naredio da se prodaju neki igrači kako bi se namaknuo novac. Otpisani su Tammy Abraham, Hakim Ziyech i Callum Hudson-Odoi, a klub će napustiti i napadač Olivier Giroud, koji karijeru nastavlja u Milanu.