višak na maksimiru

Ovo su igrači na koje Zoran Mamić više ne računa; no koliko uopće Dinamo može zaraditi njihovom prodajom?

30.07.2020 u 15:22

Bionic
Reading

Na Maksimiru su definitivno prekrižili petoricu igrača, na njih trener, a ujedno i sportski direktor 'modrih' Zoran Mamić ne računa u novoj sezoni...

Prva momčad Dinama je danas (četvrtak, 30. srpnja) započela pripreme za novu sezonu. Na Maksimiru, kao i obično, nije dosadno. Dapače, 'modre' čeka vrlo zanimljivi prijelazni rok, posebice što se tiče prodaje.

Tako je trener i sportski direktor Zoran Mamić konačno odlučio na koje igrače definitivno ne računa, na tom su popisu 'neželjenih' Emir Dilaver, Ivo Pinto, Izet Hajrović, Iyayi Atiemwen i Francois Moubandje. Njih će se Dinamo pokušati riješiti pod svaku cijenu, ali u ovom je trenutku pitanje koliko uopće na njihovoj prodaji može zaraditi.

Nogomet se vratio na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

Sigurno je Emir Dilaver najzvučnije ime na gore spomenutom popisu u ovom trenutku i potencijalno najisplativija prodaja. No, teško je uopće procijeniti stanje na tržištu i konkretnu cijenu. Šest milijuna eura vjerojatno je cifra ispod koje čelnici Dinama niti ne bi krenuli u pregovore, to je minimum za Dilavera koji je dovoljno iskusan nogometaš, u najboljim godinama pa to ima i svoju cijenu. Sve više od toga bila bi prava premija...

Ivo Pinto i Francois Moubandje nisu se iskazali u Dinamu, ali prodajom bi se mogli isplatiti. Realno, sve između dva i tri milijuna eura zadovoljilo bi 'modre'.

Tu je i Iyayi Atiemwen koji je trenutno na posudbi u Lokomotivi, a Dinamo ga je kupio od Gorice za čak tri milijuna eura. Na žalost, popularni Beli se nije snašao u Dinamu, sad nije briljirao ni u Lokomotivi pa je pitanje što i kako dalje. Sigurno je da Dinamo za njega ne može dobiti tri milijuna eura, možda ga još jednom pošalju na posudbu...

Najvažnije da se nogomet vratio. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +24
Dinamo - Varaždin Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Posljednji je 'kapitalac' Izet Hajrović koji je u jednom trenutku bio i najbolji igrač Dinama, no potom je jednostavno - nestao. Paralelno s tim je nestala i njegova tržišna vrijednost, s pet milijuna eura spustio se na manje od milijuna... No, popularni Hajro nije zaboravio igrati nogomet, oni klubovi koji su ga do sada pratili jako dobro znaju što kupuju. Ima nekih ponuda iz Turske, čini se najpametnije - za Hajrovića i za Dinamo - da prihvate onu najbolju.

Kako god bilo, ova petorica su sigurno višak na Maksimiru, ali u stvari su svi na prodaju. Od kapetana Arijana Ademija, preko najskupljih igrača - golmana Dominika Livakovića i napadača Brune Petkovića, pa do Gojaka, Majera, Oršića... Kad i ako stigne ponuda koja zadovoljava svi će se međusobno jako brzo dogovoriti. Dinamo jednostavno mora prodajom namaknuti novac kako bi preživio ovu koronavirus financijsku krizu.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.