zidane pod pritiskom

Ovo su glavni razlozi iznenadne krize koja odjednom trese Real!

22.09.2017 u 10:43

Bionic
Reading

Real Madrid u četvrtak je pao na osmo mjesto ljestvice Primere, a španjolski mediji krizu 'kraljevskog kluba' analiziraju iz dana u dan i pokušavaju otkriti glavne razloge neočekivanog rezultatskog pada...

Nakon što je s lakoćom osvojio europski i španjolski Kup malotko se nadao da će Real u novoj sezoni Primeri startati s dva domaća remija i porazom u prvih pet odigranih utakmica.

  • +8
Real Madrid - Betis, 5. kolo Primere, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: SERGIO PEREZ

Ljestvica španjolskog prvenstva za 'kraljevski klub' izgleda katastrofalno, jer ga je u četvrtak preskočio i Levante pa se sada nalazi na osmom mjestu, a navijači ne pamte tako loš plasman ni u jednoj fazi prethodnih nekoliko sezona.

Iako nitko ne sumnja u Realovu moć i povratak u sam vrh, sedam bodova zaostatka za Barcelonom je ozbiljan hendikep s kojim će se Zidaneu biti teško nositi do kraja prvenstva, a španjolski mediji iz dana u dan analiziraju veliku rezultatsku krizu i pokušavaju doći do zaključka što su tome razlozi.

Španjolska Marca donosi sedam razloga iznenadnog rezultatskog pada, a kao prvi i najvažniji neučinkovitost pred golom koja u Primeri ove sezone krasi zvijezde Reala. Naime, sam Lionel Messi je zabio jednako koliko i cijela madridska momčad.

Tu je i problem odnosa s razmaženim navijačima koji zvižde igračima čak i kad pobjeđuju pa Bernabeuu već dugo nije pravi domaćinski teren i vjetar u leđa 'kraljevskom klubu'.

Ugledni sportski list također naglašava da Zidaneove taktičke odluke nisu bile sjajne u prvoj fazi prvenstva, a nije pomoglo ni nepotrebno natezanje sa sucima koje je između ostalog dovelo do kazne od pet utakmice suspenzije Cristiana Ronalda. Kad se tome doda slaba igra u obrani, zasićenost nakon osvojenih titula i brojne ozljede u svlačionici poput one našeg Matea Kovačića, imamo ranjeni Real kojeg u posljednje vrijeme svatko može iznenaditi.

Nakon dvije titule europskog prvaka u nizu Zinedine Zidane definitivno ima kredita, ali u Realu stara slava ne prolazi. Ekipa se mora trgnuti već u subotu protiv Alavesa, inače će se francuski stručnjak ekspresno naći pod pritiskom...