NIJE mu PRVI PUT

Ovo se zove ljubav i vjernost; legendarni golgeter odbio poziv posrnulog velikana i ostao na klupi - trećeligaša

29.10.2022 u 12:57

Bionic
Reading

Raul Gonzalez ostao je je vjeran madridskom Realu iako je dobio ponudu od posrnulog njemačkog velikana Schalkea

Njemački stručnjak Thomas Reis (49) novi je trener Schalkea te će na klupi naslijediti Franka Kramera koji je dobio otkaz zbog loših rezultata nakon samo četiri mjeseca suradnje.

Momčad iz Gelsenkirchena se trenutačno nalazi na posljednjem mjestu Bundeslige sa šest bodova, tri manje od zone spasa.

Inače, procurilo je da je prvi izbor njemačkog prvoligaša bio legendarni napadač Raul, ali on je rekao 'NE' Schalkeu, jer i dalje želi ostati trenirati drugu momčad Reala koja se nalazi u trećem rangu španjolskog nogometa te se nada u budućnosti proboju u drugoligaško društvo.

Ovo nije prvi puta da je Raul odbio Schalke, jer ga je isti klub želio dovesti na kraju sezone 2020/21. kada je ispao iz Bundeslige.

  • +5
RB Leipzig - Real Madrid, 5. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK

Španjolac je u Schalkeu kao igrač proveo tri sezone, s njime su prvi put stigli do polufinala Lige prvaka uz osvajanje Njemačkog kupa (2011.). Tada je Raúl otišao iz bundesligaša kao heroj, zahvaljujući predanosti i profesionalnosti koju je pokazao tijekom svog boravka. Njegov dres s brojem 7 je povučen te je tako postao dio legendi njemačkog kluba.

Mnogi smatraju da je Raulova budućnost biti trener Reala, jer trenutačno odlično surađuje sa sadašnjim strategom Carlom Ancelottijem.