SUBOTA - 18 SATI

Ovo se dogodilo prvi put u bogatoj povijesti Hajduka; uoči derbija s Dinamom iz splitskog kluba stigla je velika vijest

09.03.2022 u 09:31

Bionic
Reading

Ovog se vikenda od 18 sati na Poljudu (Arenasport 1, MAXtv) igra najveći hrvatski derbi između Hajduka i Dinama, a stadion je rasprodan i dvoboj će uživo promatrati samo članovi i pretplatnici splitskog kluba (osim dijela u kojem su Dinamovi navijači)

Uoči ovog dvoboja Dinamo se nalazi na prvom mjestu prvenstvene tablice s 53 osvojena boda, a Hajduk je trenutno na četvrtoj poziciji s pet bodova manje i Bili bi se eventualnom pobjedom vratili u igru za naslov na koji čekaju od daleke 2005.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Prvenstvo nikada nije bilo neizvijesnije, jer su u igri za titulu prvaka i Osijek i Rijeka pa ne čudi što potražnja za derbi nadmašuje ponudu. Poljud je rasprodan još u utorak, na tribinama će biti 33.400 gledatelja, a Hajduk se od početka prodaje odlučio da ulaznice prvo mogu kupiti pretplatnici i članovi kluba kojih je čak više od 62 tisuće.

I oni su ih razgrabili nekoliko dana prije utakmice pa oni koji nisu članovi nisu dobili ni priliku kupiti kartu za sudar Hajduka i Dinama. Tako će po prvi put u povijesti na tribinama naći isključivo pretplatnici i članovi splitskog prvoligaša.

  • +25
SuperSport Hrvatski kup, polufinale: Hajduk-Gorica, 2.3.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Inače, bit će ovo četvrta utakmica u nizu na Poljudu uoči koje su navijači Hajduka pokupovali sve ulaznice koje su im bile na raspolaganju. Pun stadion je bio u prosincu protiv Osijeka, a u utakmicama protiv Slaven Belupa i Rijeke u veljači na tribinama se našao maksimalni dozvoljeni broj gledatelja s obzirom na epidemiološke mjere koje su tada bile na snazi.

Dodajmo da je ovo je tek drugi put da će Hajduk i Dinamo odmjeriti snage u aktualnoj sezoni HT Prve lige. Prva utakmica odgođena je na zahtjev GNK Dinamo zbog nastupa u grupnoj fazi UEFA Europa lige te je nedavnom odlukom određen novi datum - 20. travnja s početkom u 19 sati na Poljudu.