SRAMOTA U IZRAELU

Ovo nogometno pravilo treba hitno promijeniti!

04.11.2014 u 09:47

Bionic
Reading

Incident, i nakon svega prekid, u gradskom derbiju Tel Aviva nogometni mediji nazivaju 'sramotom u Izraelu', no trebao bi to biti okidač za nužnu promjenu u nogometnom pravilniku

Igrala se 33. minuta vrućeg derbija Tel Aviva i domaći Hapoel imao je poticajnih 1:1 protiv vodeće momčadi lige Maccabija. Huliganizam je u toj žalosno militantnoj zemlji na logično visokom nivou i nastavak je donio zaplet koji je dobrano osramotio izraelsku ligu.

Jedan domaći navijač probio je sigurnosne obruče i napao najboljeg gostujućeg strijelca (nekada igrača Hapoela) Erana Zahavija. Zahavi je već bio zabio na toj utakmici što mu je bio osmi uzastopni klupski dvoboj na kojemu je pogađao protivničku  mrežu. I tako se 'izraelski Ronaldo' našao nasuprot 'pijanom Bruce Leeju' koji je počeo nemušto mahati prema njemu rukama i nogama. Nogometaš ga je prvo odgurnuo ruukom, pa izbjegao udarac šakom i na udarac nogom uzvratio istom mjerom te srušio nestabilnog protivnika.


Osiguranje je tada odvelo primitivca, a igrači su primirili bijesnog Zahavija i činilo se  da se situacija smiruje. No, tada je došao sudac i u skladu s nogometnim pravilnikom - isključio Zahavija zbog okršaja s uljezom na terenu. Zahavi je poludio i počeo zvati suigrače da s njim napuste stadion, što je dovelo  do novog vala tenzija na terenu i uzavrelim tribinama, novih utrčavanja navijača i - konačnog prekida dvoboja.

Kada već nisu u stanju osigurati igrače od provala protivnika s tribina nogometni lordovi moraju im barem dati mogućnost da se brane! Igrači u ovakvim situacijama apsloutno ne zaslužuju isključenje.