sjajna ideja

Ovo još nismo vidjeli; nogometaši Gorice utakmicu s Varaždinom najavili u - autobusu

23.11.2019 u 09:52

Bionic
Reading

U današnjem programu 16. kola Hrvatski Telekom Prve lige od 15 sati igraju Gorica i Varaždin (Arenasport 1) te Slaven Belupo i Lokomotiva (Arenasport 3, 17.30 sati)

Gorica igra sjajno i ove sezone, stoga se svi u klubu s pravom nadaju da bi mogli izboriti plasman na europsku scenu. Jakirovićeva je momčad u osmini finala Kupa iz natjecanja izbacila favorizirani Hajduk, a nakon velikih prvenstvenih pobjeda nad Rijekom i Hajdukom osvojila je bod na gostovanju kod Istre kojim je zadržala priključak za rivalima u utrci za europskim pozicijama.

Naime, trenutno Gorica zauzima šesto mjesto na tablici samo zbog jednog gola slabije gol razlike od Rijeke, a četvrtoplasirani Osijek udaljen je samo jedan bod. S obzirom na to da raspored Gorici donosi nešto lakše suparnike u nadolazećim tjednima, očekuje se da će Jakirović i njegovi igrači do kraja kalendarske godine napraviti dodatan bodovni iskorak.

Gorica kao klub konstantno napreduje pa je nedavno kupljen autobus s kojim će momčad ići na gostovanja, a zanimljivo je da je trener Jakirović upravo u novom prijevoznom sredstvu najavio susret s Varaždinom.

'I meni je ovo prva konferencija za medije u autobusu, ali isto tako vjerujem kako je ovo i vama prvi put', započeo je Sergej Jakirović i dodao:

'Stanje u ekipi je dobro, u proteklih 14 dana smo se i odmorili, imali smo pet dana slobodno, napunili smo baterije i spremni čekamo dvoboj. Gledamo pozitivno prema naprijed jer imamo jedan lijep pozitivan niz, a tako želimo nastaviti i dalje. Protiv Varaždina nas zanima samo pobjeda. Autobus? To znači da se razvijamo. Za nas je to jedan veliki korak naprijed.'

  • +12
HNK Gorica predstavio novi klupski autobus Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Proteklog tjedna Gorica je odradila prijateljski susret sa Sesvetama, a za Jakirovića je ta utakmica bila važna jer je imao priliku isprobati igrače koji bi trebali protiv Varaždina zamijeniti Čanađiju, Musu Muhammeda i Steenvoordena koji su suspendirani.

Po još nečemu će ovo biti posebna utakmica za trenera Gorice.

'Moj tata je s njim igrao u Neretvi iz Metkovića, a Bonačić me kao izlaznog juniora priključio ekipi i uveo u seniorski nogomet. Znam otprilike kako razmišlja, napravio je puno dobrih stvari u dosta klubova. Kvalitetan je trener, zanimljiva je ovo priča i bit će mi ga drago ponovno vidjeti', zaključio je Sergej Jakirović.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

A Varaždin se grčevito bori za ostanak, a nakon odlaska Perkovića klub status prvoligaša želi osigurati s iskusnim trenerom Bonačićem. Čvrsto i borbeno djeluje Varaždin pod Bonačićevim vodstvom, a takav pristup momčadi je osigurao pobjedu nad Istrom, te remi u utakmici bez pogodaka s Varaždinom. Nakon niza direktnih okršaja s rivalima u borbi za ostanak u ligi, pred Varaždinom su utakmice protiv ekipa koje se ove sezone bore za europske pozicije.

Bonačić priželjkuje bolje rezultate nakon reprezentativne stanke.

'Nećemo kukati već trebam sve pohvaliti za sav rad. Trude se i žele. Držim da smo bili kvalitetniji i bolji od Lokomotive i Intera što malo frustrira, ali što je tu je. Planirali smo šest bodova osvojiti kod kuće pa smo ovako u manjku dva boda, stoga idemo ispraviti naše propuste na domaćem terenu', donosi Dvoznak.com.

Gostima će u protiv Gorice zbog suspenzije nedostajati branič Prce, a Bonačić ne može računati ni na ozlijeđenog Đuraseka, te Lisakovicha koji je dobio slobodne dani zbog smrtnog slučaja u obitelji.

Od 17.30 sati igraju Slaven Belupo i Lokomotiva. Slaven Belupo ušao je u sezonu sa željom da se priključi utrci za europskim pozicijama, ali dosadašnjih je 15 kola pokazalo da će se klub iz Koprivnice morati boriti za ostanak u ligi s Istrom, Interom i Varaždinom. Četiri kluba na začelju prvenstvene tablice trenutno dijeli tek jedan bod, stoga je jasno da Slaven u svakoj utakmici mora tražiti uspjeh. Nakon promjene trenera i dolaska Stipića vidljivo je da obrana Slavena djeluje čvršće i kompaktnije, bez obzira na onu nevjerojatnu pogrešku na Poljudu kada je Hajduk postigao pobjednički gol dok su igrači Slavena slavili fantomsko izjednačenje. Bio je to posljednji gol kojeg je Slaven primio iako je nakon gostovanja kod Hajduka odigrao tri utakmice. Izborila je Stipićeva momčad prolaz u četvrtfinale Kupa gdje je čeka Gorica, te je odigrala utakmice bez pogodaka s direktnim konkurentima u utrci za ostankom u ligi Istrom i Varaždinom.

Pred Stipićem je sada utakmica protiv zahuktale Lokomotive.

'Protekla smo dva tjedna iskoristili za uigravanje ekipe prema naprijed kako bismo bili konkretniji i efikasniji, a prema natrag želimo zadržati kontinuitet posljednjih igara. Lokomotiva je nakon Dinama najneugodnija ekipa. Riječ je o industriji koja proizvodi mlade, brze i nadarene igrače. Pregazili su nas u Zagrebu, imaju pet pobjeda i dva remija u zadnjih sedam utakmica i veliki su favoriti. Moramo biti realni i vjerovati u sebe, ali protivnik je iznimno jak. Protiv Hajduka i Rijeke smo bili hrabri, a protiv Varaždina i Istre racionalni. Pronaći ćemo način kako se suprotstaviti Lokomotivi', kaže trener 'farmaceuta', a prenosi Dvoznak.com.

  • +4
Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo, NK Varaždin - NK Slaven Belupo Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Reprezentativnu je stanku Stipić iskoristio kako bi smanjio kadar, pa su Alidema, Mladen i Srbljinović prebačeni u B ekipu, dok je korejski veznjak Koh nakon samo četiri mjeseca napustio klub. Utakmicu protiv Lokomotive zbog suspenzije mora propustiti Kudumija.

Lokomotiva puna samopouzdanja čeka gostovanje kod Slaven Belupa budući da Tomićeva momčad bilježi sjajne rezultate posljednjih tjedana. U posljednjih je 14 službenih utakmica Lokomotiva upisala samo jedan poraz i to od aktualnog prvaka Dinama, a utakmicu u Koprivnici čeka ohrabrena nizom od tri uzastopne prvenstvene pobjede koje su je dovele tik iza Dinama i Hajduka na prvenstvenoj tablici. U prošlom je kolu Lokomotiva u Kranjčevićevoj ugostila Inter, a ključan je Tomićev igrač u toj utakmici bio Tolić koji je postigao sva tri gola za svoju momčad. Tri gola za treće mjesto koje Lokomotiva želi zadržati i nakon reprezentativne stanke.

  • +5
Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo, NK Lokomotiva - NK Inter Zaprešić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Tomić je optimističan pred gostovanjem u Koprivnici.

'Želimo nastaviti ovaj lijepi niz. Pet utakmica ne znamo za poraz, a u zadnja smo tri dvoboja pobjeđivali. Zbog toga imamo pravo na optimizam uoči ovog nimalo lakog gostovanja. U dobrom smo ritmu, prati nas rezultat i nadam se da ćemo zadržati visoku razinu forme i nakon reprezentativne stanke', kaže trener 'lokosa'

Tijekom stanke Tomić nije mogao računati na čak sedam reprezentativaca, stoga je htio pred utakmicom s 'farmaceutima' testirati svoje igrače u prijateljskom susretu sa slovenskim Rudarom. Nažalost po Tomića, taj je susret zbog lošeg vremena morao biti otkazan.

Hrvatska 1. liga

Dinamo Zagreb-Hajduk1:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb15112235
2.Hajduk1694331
3.Lokomotiva1574425
4.Osijek1565423
5.Rijeka1464422
6.Gorica1564522
7.Istra 19611526712
8.Slaven Belupo1533912
9.Inter Zaprešić1525811
10.Varaždin1525811

Sljedeće utakmice

23.11.Gorica-Varaždin
23.11.Slaven Belupo-Lokomotiva
24.11.Osijek-Istra 1961
24.11.Inter Zaprešić-Rijeka
29.11.Slaven Belupo-Inter Zaprešić