BASK KOJI IGRA ZA GANU

Ovo je rekord koji u današnjem nogometu vrlo vjerojatno više nitko neće nadmašiti

30.01.2023 u 10:43

Bionic
Reading

Nogometaš baskijskog Athletic Bilbaoa Inaki Williams nakon šest godina i 251 uzastopne utakmice propustio je dvoboj španjolske LaLige.

Posljednji put kada Williams nije igrao za svoj klub bilo je 7. travnja 2016. godine, kada je njegova ekipa igrala protiv Malage, a od tada je odigrao 251 uzastopnu utakmicu u La Ligi i apsolutni je rekorder po tom pitanju.

On je u listopadu 2021. godine srušio prethodni rekord kojeg je držao Juan Larranaga iz Real Sociedada, koji je povezao 202 utakmice, no Williams je pomaknuo granicu, i kako sada izgleda, teško da će netko nadmašiti njegov pothvat.

Riječ je o igraču koji je u dječačkoj dobi igrao za Pamplonu, te Basconiju, ali u seniorskom nogometu cijelu karijeru igrač je Athletic Bilbaoa, a za ovaj klub odigrao je 362 utakmice i postigao 80 golova. Iako je igrao za mlađe reprezentacije Španjolske /rođen je u Bilbaou), u seniorskoj konkurenciji odjenuo je dres Gane te je s njom igrao i na SP-u u Katru krajem prošle godine.

Španjolski mediji pišu da Williams nije teže ozlijeđen i da će se već u sljedećem kolu vratiti u početnu momčad svog kluba.