PA VI IGRAJTE S NJIMA

Ovo je ponižavajuće i bolno; kakva šamarčina za jedan od najvećih europskih klubova: Nepoželjni ste...

27.04.2021 u 14:24

Bionic
Reading

Nogometna Superliga je zaustavljena, a i kod njenog osnivanja bilo je trzavica pa pomalo zvuči čudno da je u tome natjecanju jedan klub bio nepoželjan

Priču oko Superlige svi dobro znate. Elitno natjecanje posebnih klubova nije zaživjelo zahvaljujući zajedničkom pritisku Uefe, Fife, Nogometnih saveza, političara i navijača.

Podsjećamo 12 'odmetnika' bili su španjolski Real, Barcelona, Atletico Madrid, talijanski Milan, Inter i Juventus te engleski Manchester United i City, Liverpool, Chelsea, Arsenal i Tottenham.

Prema informacijama koje su iskopali španjolski mediji jedan klub od navedenih bio je nepoželjan u natjecanju, a to je Atletico Madrid. Protiv ovog velikana bile su engleske momčadi, a navodno su razlozi ekonomske prirode.

Madridski velikan ima slabu praćenost preko društvenih mreža i televizije, nije zanimljiv gledateljima u Španjolskoj koliko bi trebalo i Englezi su sumnjali da bi prisustvo 'Los Rojiblancosa' pridonijelo boljitku Superlige te su umjesto Atletica pokušali ugurati Sevillu.

Na kraju je Superliga zaustavljena pa je ova situacija postala nebitna osim možda za Atletico kojem sigurno nije drago čuti da tako razmišljalju engleski klubovi.

Atletico je po deset puta bio prvak Španjolske i osvajač Kupa Kralja, tri puta je bio najbolji u Europskoj ligi te je tri puta bio finalist Kupa/Lige prvaka, ali kao što se zna u Superligi nisu uopće važni tradicija i trofeji nego koliko koji klub u sadašnjem trenutku svojim brendom može financijski pridonijeti natjecanju.