DOČEKALI PRILIKU

Ovo je deset rukometnih zvijezda koje će po prvi put zaigrati na SP-u, među njima je i srpski reprezentativac iz RK Zagreba

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 12.01.2023 14:48
  • Objavljeno 12.01.2023 u 14:48
Bionic
Reading

Svjetsko prvenstvo za rukometaše u Poljskoj i Švedskoj bit će prvo za neke zvijezde ovoga sporta, a IHF ih je izdvojio deset

I dok legendarni Nikola Karabatić igra svoj deveti SP, ima dosta igrača koji će po prvi puta debitirati na ovom natjecanju i ne, nisu svi mladi, neki su dočekali svoju priliku dosta kasno. IHF je izabrao one za koje misli da bi mogli zasjati i vidjet ćemo jesu li čelnici Svjetske rukometne organizacije dobro odabrali.

Tu su Nizozemci Luc Steins i Kay Smits koji su briljirali na Euru 2022., a sada su odveli svoju zemlju na SP po prvi puta od 1961. Zatim portugalska braća Francisco Mota da Costa i Martim Mota da Costa koji su osvajali svjetska zlata u mlađim dobnim kategorijama, a vrijeme je da slično nešto pokušaju i u seniorskoj konkurenciji.

Na popisu je i 29-godišnji Miloš Vujović, ubojito lijevo krilo koje nije imalo priliku igrati na SP-u jer ga Crna Gora nije izborila desetljeće te Slovenac Aleks Vlah koji je dočekao priliku nakon smjene generacija.

Tu je i srednji vanjski Srbije Stefan Dodić, MVP Eura U-20 koji je na posudbi u RK PPD Zagrebu iz Kielcea, pa Danac Simon Pytlick koji je zamalo propustio natjecanje, jer je bio na početku siječnja pozitivan na koronavirus.

U TOP 10 su i Španjolac Imanol Garciandia koji je debitirao za reprezentaciju još 2018., ali za njega na velikim turnirima nije bilo mjesta dok neki iskusniji nisu odlučili reći 'zbogom' te Francuz Dylan Nahi, on je prvi poziv dobio 2017., ali na lijevom krilu nije mogao izboriti svoje mjesto zbog legendi, a od Eura prošle godine ustalio se na toj poziciji.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal