KLASIK U BAZENU

Ovo govori kapetan Srbije; mogu li ih naši vaterpolisti prizemljiti?

04.01.2016 u 14:06

Bionic
Reading

Bliži se Europsko prvenstvo u Beogradu, a natjecanje se otvara vaterpolskim klasikom između Srbije i Hrvatske (10. siječnja)

U derbiju skupine Srbija će ući kao veliki favorit zbog više razloga - tu je domaći teren (bazen je postavljen u beogradsku Arenu), odlična forma je demonstrirana u finalu SP-a, kada je teško poražena upravo Hrvatska (11-4), a naše 'barakude' su oslabljene zbog ozljeda...

I u srpskom taboru su svjesni velikih očekivanja.

'Nadam se da će publika uživati u pravom spektaklu u Areni. Naš cilj se zna - želimo obraniti zlato, a uvijek je to teže, ali jednom smo to već uspjeli i vjerujem da možemo treći put zaredom postati prvaci Europe', najavio je kapetan Srbije Živko Gocić te se osvrnuo na Hrvatsku.

'Kao i što sam ranije govorio prije velikih natjecanja, najvažnije je da se u utakmici s Hrvatskom koncentriramo na ono što najbolje radimo - vaterpolo, vaterpolo i samo vaterpolo. Ako uspijemo u tome, mislim da neće biti problema. U posljednje dvije godine pokazali smo da smo najbolji i svi imaju poseban motiv pobijediti europskog i svjetskog prvaka. S te strane bit će nam malo teže protiv ozbiljnih ekipa, ali navikli smo na to. Ponavljamo, najvažnije je da razmišljamo samo o bazenu.'

I tako kapetan Srbije smatra da sve ovisi samo o njima, da su uvjerljivo najbolji (rezultati i igra to dokazuju), no na hrvatskim vaterpolistima je da se dobro postave u bazenu i spuste svoje najveće rivale na zemlju.