ALEA IACTA EST

Ovi su izbornici najveći kockari Svjetskog prvenstva!

04.06.2014 u 14:09

Najbolji igrači koje su izbornici previdjeli

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Montaža: tportal

Bionic
Reading

Kada se pogleda popis putnika diljem reprezentacija, među onima koji su zdravi, a nisu pozvani, u oči upadaju imena kakva su Samir Nasri, Carlos Tevez te nekolicina igrača iz njemačkog kadra. Njihovi su izbornici odlučili biti pravi kockari prije Brazila

Samir Nasri, Carlos Tevez, Kaka, Alvaro Negredo i Marcel Schmelzer najbolji su igrači koji se zdravi nisu našli na popisima svojih izbornika. I dok je u slučaju Španjoslke i Brazila to još i razumljivo, u slučaju Francuske, Njemačke i Argentine riječ je o velikom riziku. Primjetili su to naši analitičari s portala Tribina.hr, avlado i JoHayes, koji su pokušali objasniti zašto su se poneki izbornici riješili usluga igrača koji bi im itekako mogli biti potrebni:

Samo Deschamps zna zašto mu ne treba Nasri

'Deschamps je odlučio ne povesti Nasria iz vjerojatno samo njemu poznatih razloga i sigurno je svjestan kakve to posljedice može donijeti u slučaju negativnog rezultata reprezentacije Francuske, a ako ta ista reprezentacija napravi nešto veliko, nitko niti neće spomenuti Nasrija.

Ipak, Nasri je kvalitetan igrač koji je, ako se usporedi s ostalim pozvanima, svakako zaslužio poziv i možda je mogao biti i jedna od glavnih uzdanica. On je igrač koji može pokriti dosta mjesta u ekipi što se tiče napadačkog dijela i prosto je nevjerojatno zašto ga Deschamps ne vodi na SP, kada igrača s takvim kvalitetama nema na popisu među ostalima.


Sabella otpisao Tevez zbog Messija i karaktera

Odmah po dolasku izbornik Sabella je otpisao Carlosa Teveza iz dva jednostavna razloga. Prvi je bio zbog njegovog statusa u prvoj ekipi, tj. bio je nezamjenjiv u prvih 11, a očigledno je bilo da koči ostatak napadača, prije svega Messija. Bio je ponajbolji pojedinac ekipe u mnogim utakmicama, ali to je vuklo i hendikepiranje onih oko njega. Prilično sirov i agresivan u svom pristupu bio je apsolutna suprotnost suigračima u napadu, a gotovo svaki napad je tekao preko njega jer se nalazio u sredini. No, to je dovoljan razlog da ga se ostavi kao jokera s klupe, a ne potpuno odstrani iz ekipe.

Za to je zaslužan njegov temperament. Rođen i odgojen na ulicama Buenos Airesa, u kvartu Fuerte Apache (po čemu je i dobio svoj nadimak El Apache), jednom od najopasnijih mjesta na svijetu. Iz tog legla kriminala, droge i siromaštva se uspio izdignuti Carlos Martinez (kasnije promijenio prezime u Tevez) zbog čega je postao idol i miljenik mnogih Argentinaca, a ne samo navijača Boce Juniors čije je boje branio. No djetinjstvo je ostavilo traga na njemu, pa danas nerijetko ulazi u konflikte, a u nekoliko sličnih je ušao sa većinom suigrača u reprezentaciji, što ga je i otjeralo iz nebesko-plavog dresa.

Joachim Löw odlučio biti najveći kockar

Otpisani Tevez

Odmah po dolasku izbornik Sabella je otpisao Carlosa Teveza iz dva jednostavna razloga. Prvi je bio zbog njegovog statusa u prvoj ekipi, tj. bio je nezamjenjiv u prvih 11, a očigledno je bilo da koči ostatak napadača, prije svega Messija

Löwu kao da je kod sastava pomogao Guardiola… Prvo se 'zaletio' kada nije pozvao Krusea, potom izbacio Hanha i Jasnena, a ovo zadnje je krajnje žalosno, pošto je lijevi bok ostavio samo na mladom i neiskusnom Durmu. Nije baš jasno zašto se Volland stavlja u kontekst napadača kad on to nije, on je krilni napadač i tada je sasvim jasno zašto ga se odrekao, pa neće dobiti šansu ispred Reusa, Götzea, Müllera… Probao je s njim protiv Poljaka u vrhu napada i naravno da nije ništa ovaj pokazao jer on nije napadač. Zanimljivo je da doma ostaju možda i dva najbolja lijeva beka Schmelzer i Jansen, a vodi Durma. Više bi smisla imalo povesti jednog od te dvojice , a doma ostaviti Greusskreutza. Ali izbornik nije tako mislio.

Druga stvar koja kod Löwa iritira je sastav protiv Kameruna bez napadača, koji nije tipičan za njemačku reprezentaciju. Na prvenstvu će vjerojatno igrati s dvojicom zadnjih veznih i ispred njih s Özilom, ali što će napraviti sa tim svim silnim krilnim napadačima i kako će njih posložiti, to nije baš sasvim jasno. Löw se otkrio kao veliki kockar koji ipak ima mnogo toga za izgubiti…'