PRIOPĆENJE DINAMA

'Ovi napisi su rušilački i nisu slučajni'

26.07.2010 u 12:59

Bionic
Reading

Dan nakon što je sportskim medijskim prostorom eksplodirala priča o namještanju prve utakmice alnjskog finala Kupa iz među Dinama i Hajduka, svoje viđenje odlučio je iznijeti i prvi operativac Dinama Zdravko Mamić

U cilju informiranja javnosti NK Dinamo daje ovo priopćenje u vezi s napisima za sudjelovanje u ilegalnom klađenju i namještanju rezultata u kojima je navodno sudjelovao sportski direktor kluba g. Zoran Mamić.

1. NK Dinamo, kao uostalom i cjelokupna nogometna i hrvatska javnost, najoštrije osuđuje pojavu ilegalnog klađenja i namještanja rezultata jer ista nanosi veliku štetu nogometu i narušava vjeru u sportske napore i sportske rezultate uopće, te još više udaljava navijače s tribina.

2. Ove napise u medijima uoči jedne od najznačajnijih kvalifikacijskih utakmica u UEFA natjecanjima NK Dinamo ne smatra slučajnim, već vrlo opasnim i rušilačkim.

3. Radi objektivnog informiranja javnosti naglašavamo da se na zahtjev HNS-a i UEFA-e sportski direktor kluba g. Zoran Mamić odazvao na poziv isključivo u statusu svjedoka te da je bio u Nyonu, sjedištu UEFA-e, kako bi i osobno odbacio bilo koju mogućnost svog sudjelovanja u ilegalnim postupcima vezanima uz klađenje, kako za spomenutu utakmicu kupa NK Dinamo-HNK Hajduk, tako i za bilo koju drugu nogometnu utakmicu.

4. Ovim putem dajemo punu podršku svim istražnim organima čija je aktivnost usmjerena na sprječavanje kriminalnih aktivnosti u nogometu, a posebno ilegalnog klađenja i namještanja rezultata, bilo da istrage provodi UEFA ili pravosudna tijela Republike Hrvatske.

NK Dinamo