NEMA OPUŠTANJA

Ove riječi Baturine, Sučića i Ristovskog dokaz su Dinamovog odrastanja

07.03.2024 u 23:37

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama u prvoj su utakmici osmine finala Konferencijske lige na stadionu u Maksimiru, pred gotovo 20.000 navijača svladali grčki PAOK sa 2:0 (1:0). Veliku prednost Dinamu pred uzvrat s dva je gola osigurao Bruno Petković (37, 71).

'Stvarno prekrasna večer, okrunili smo je pobjedom. Lijepa prednost. Od početka smo kontrolirali utakmicu, ta pogreška nas je malo pogurala kad je Petko dao gol. Sve u svemu, naša odlična partija protiv dobre ekipe, zadovoljni smo pobjedom', rekao je Dario Špikić za Arenasport.

'Odigrali smo taktički vrlo dobru utakmicu, ali trebamo nastaviti. Ima još jedna, bit će zaista teško. Radi se o tehnički odlično potkovanoj momčadi, moramo odigrati ovako još 90 minuta. Prvi gol? Kad su u pitanju ovakve utakmice, svaka pogreška protivnika ti puno znači, ali još nije gotovo', rekao je Stefan Ristovski.

Martin Baturina je istaknuo:

'Ma kakav umor, kad vidim ove navijače, nema umora! Dobro smo se pripremili za njih, znali smo da ih možemo ugroziti iz kontri i dobro je ispalo. Ali ništa nije gotovo'.

Petar Sučić upozorio je da dinamovci ne smiju poletjeti.

'Odigrali smo stvarno dobru utakmicu, taktički se držali plana, znali smo da ih možemo ugroziti. Igrali smo na pobjedu pred uzvrat, dobili smo 2:0, ali tek je prva utakmica i moramo se potruditi da za vikend opet obradovati naše navijače i pripremiti se za uzvrat jer još ništa nije gotovo. Na poluvremenu smo se dogovorili da nećemo stati na jednom golu i ne smijemo se povući. Nekad se neplanski povučeš, protivnik je dobar, ali tražili smo taj drugi gol i ostavili smo protivnik bez ijedne prave prilike. Odlična utakmica. Prije utakmice naglasio sam da su pune tribine velika motivacija, pogotovo kad ostvariš veliku pobjedu. Prekrasna noć, pozivam navijače i da dođu u nedjelju u lijepom broju'.

  • +72
Dinamo - PAOK Solun (prva utakmica 1/8 finala Konferencijske lige) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL