SJAJNI ARGENTINAC

Ove je sezone blistao u Engleskoj, ali ManUtd će još pričekati

12.05.2016 u 16:57

Bionic
Reading

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino potpisao je novi ugovor sa svojim dosadašnjim klubom Tottenham Hotspurom kojim se vezao za momčad iz sjevernog Londona do ljeta 2021. godine, objavio je engleski premierligaš na svom službenom internetskom portalu.

'Jako mi je drago što mogu potpisati novi ugovor. Vjerujemo da je ovo tek početak. Imamo dugoročne planove i čvrsto vjerujemo da možemo ostvariti nešto veliko u budućnosti', izjavio je u službenom priopćenju 44-godišnji Argentinac koji je u Tottenham stigao 2014. godine, a prethodno je vodio Espanyol i Southampton.

U prvoj sezoni na klupi Tottenhama Pochettino je osvojio peto mjesto, a ove sezone je bio u borbi za naslov prvaka s Leicester Cityjem sve do tri kola prije kraja prvenstva. Spurse u sljedećoj sezoni čeka nastup u Ligi prvaka.

'Ovaj klub ima sve što je potrebno za uspjeh u Premier ligi i europskim natjecanjima te nam je želja da sudjelujemo u ovom razdoblju koje bi moglo biti vrlo značajno u klupskoj povijesti', dodao je Pochettino govoreći i u ime svih svojih dosadašnjih suradnika koji su također potpisali nove ugovore.

Ovim činom prekinute su višemjesečne glasine o mogućem Pochettinovom odlasku iz Tottenhama, koje su dodatno potaknute ovog tjedna, kad je objavljena fotografija trenera Spursa s 'radnog' ručka s bivšim proslavljenim menadžerom Manchester Uniteda Alexom Fergusonom

Pochettinovim ostankom u Tottenhamu oduševljen je i predsjednik Spursa Daniel Levy za kojeg to nije bila nimalo teška odluka.

'Izgradio je momčad od mladih i iskusnih nogometaša koji su ove sezone igrali na najvišoj razini, ponekad i očaravajuće. Svi u klubu su uzbuđeni što će moći nastaviti raditi s njim. Znam da su njegove ambicije jednako visoke kao i klupske', zaključio je Levy