ZA POVIJEST

Ovakvo nešto se ne pamti u hrvatskoj košarci: Cibonin pothvat ravan je čudu...

11.04.2022 u 09:52

Bionic
Reading

Dok se zahuktava imovinsko-pravna bitka oko toga hoće li Cibona postati beskućnik ili će i dalje trenirati, raditi i igrati u KC-u Dražen Petrović, trener Gašper Okorn i igrači na parketu čine ono što se od njih očekuje, čak i više od toga

Cibosi su osvojili Kup Krešimira Ćosića, u samom su vrhu poretka HT Premijer lige, a u ABA ligi odavno su osigurali ostanak. Štoviše, na sredini su ljestvice i pružaju vrlo dobre igre.

Tako su u nedjelju u Ljubljani pobijedili favoriziranu momčad Cedevita Olimpije 80:84. Pobjeda je stigla nakon velikog preokreta. Naime Cedevita Olimpija je u 18. minuti imala 19 poena prednosti (49:30), a u 28. minuti +15 (69:54). I tada se na parketu pojavljuje neka druga Cibona. Predvođena Dankom Brankovićem i Mateo Drežnjakom, mlada zagrebačka momčad sustiže i prestiže protivnika i stiže do uspjeha.

Događali su se u košarci i veći preokreti, međutim ono po čemu je Cibona posebna je činjenica da ovo rade treću utakmicu u nizu.

Prvo su cibosi 4. travnja u HT Premijer ligi u prvom poluvremena susreta sa Splitom bačeni na koljena. Gubili su 21 razlike i to na svom parketu. Uslijedio je nevjerojatan povratak. Fantastičnom obranom Vukovi su ugasili Splićane i na kraju slavili nakon produžetka 86:78.

Četiri dana kasnije ista slika, drugi protivnik. Cedevita Junior je u HT Premijer ligi gazila Cibonu do 46:26. Cibosi su ponovno zakasnili na utakmicu, a kada su se pojavili, sve su okrenuli u svoju korist. Potpuno su razoružali momčad koju vodi izbornik Damir Mulaomerović. Agresivnom obranom tjerali su Vitamine iz pogreške u pogrešku te mirno priveli utakmicu kraju. Bez produžetka i s glatkih 79:68.

Nakon ovoga od Cibone nas više ništa ne može iznenaditi.