FIFA_SP_2018.svg

El Magico SVE POPULARNIJI

Ova nogometna aplikacija zaludjela je hrvatske sportaše; doznali smo tko od poznatih ne može bez nje

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija sigurnim koracima ide prema željenom cilju, odnosno završnici svjetskog prvenstva. Pobjedama su apsolvirane Nigerija i Argentina, plasman u osminu finala je osiguran, a igre koje naši nogometaši prikazuju plod su odlične Dalićeve taktičke pripreme, ali i opuštenosti igrača. Pripomaže im u tome i sve popularnija aplikacija El Magico

Red treninga, red masaža, ali red zabave. Sve je to na 'jelovniku' hrvatskih nogometaša, koji sjajno odrađuju posao na svjetskom prvenstvu u Rusiji. I rekao je visoki golman Lovre Kalinić, kako se u kampu, tijekom perioda kada imaju 'slobodno', zabavljaju društvenim igricama i ležernim sportskim aktivnostima. Od pikada, vožnje biciklom, igranja stolnog tenisa, playstationa.... No, igraju i aplikaciju El Magico. O čemu je točno riječ?

Nije to nikakvo 'čarobiranje' kartama i bacanje uroka na protivnike, već mobilna aplikacija, a koju je izradila grupa entuzijasta iz Splita. I kojoj je inspiracija bila igra Luke Modrića i Ivana Rakitića, dvojice u ovom trenutku ponajboljih svjetskih veznjaka.

Ono što je čini 100 posto nogometnom je da se, osim za pobjedu, morate jako potruditi i za gol razliku, posjed lopte, pretrčane kilometre, ali i da igrate u skladu s nogometnim pravilima, baš kao i u pravoj utakmici, i to sve kroz 90 sekundi koliko traje utakmica ako dođete do kraja. Doduše, ovdje ne gubite živote, već imate pravo dobiti po jedan žuti i crveni karton. Vjerujte da nije nimalo jednostavno. Ako ne razbijete telefon, pokušavat ćete opet i opet...

  • +5
Mobilna aplikacija El Magico Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Ono što je najvažnije, aplikacija je besplatna, I na njoj lako možete vidjeti da Luka Modrić sjajno kotira i na ovoj ljestvici te da vrhunski barata i ovom virtualnom loptom. Modrić je tako, kad smo zadnji put gledali tablicu, bio 20. na top 100 world rankingu, Rakitić 44. a Ćorluka 33.

Neće se naši nogometaši ljutiti što ovo spominjemo u trenucima slavlja, nakon veličanstvene pobjede nad Argentinom, a uoči sraza s Islandom jer imamo malo prostora i za ležernije teme. Pa ako se Dejan Lovren može našaliti s frizurom Maria Mandžukića, onda ih možemo spomenuti i u ovom 'nazjecateljskom' kontekstu. Uostalom, ovo je je samo jos jedna priča u nizu sličnih u kojima se jasno vidi da su svi oni izvan travnjaka potpuno normalni i dragi ljudi.

Ostale hrvatske nogometaše, ako su u Top 100, u mnoštvu imena ovaj put nismo uspjeli desifrirati. Nema sumnje da su se naši nogometaši zakačcili na igricu i da ih opušta, a što se vidi i po osvojenim bodovima i tablici, treba dosta vještine za dobar rezultat i prelazak na sljedeći nivo i novog protivnika.

Da priča bude još zabavnija, na instagram profilu El Magica osim Modrića i Ćorluke, vidjeli smo Računicu i Vejića, ali i veliki broj slavnih iz tzv. brončane generacije poput Asanovića, Bilića, Stanića, Šimića, Pletikose (i on je na Top 100 ljestvici) i ostalih, čak su i Dino Rađa i Goran Ivanišević tu pa neka i to bude poveznica s brončanima za novi povjesni uspjeh ove generacije.

  • +23
Jutarnji trening hrvatske nogometne reprezentacije Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal