NASTRADALI GLEDATELJI

Otvorili novi stadion, u goste im stigli svjetski prvaci, ali uoči utakmice dogodilo se ovo

18.11.2019 u 17:11

Bionic
Reading

Uoči nedjeljne utakmice između Albanije i Francuske (0:2) domaćinu se dogodila nezgoda na travnjaku

Podsjećamo, Francuska je na gostovanju pobijedila Albaniju sa 2:0 i potvrdila plasman na kontinetalnu završnicu. Golove u pobjedi svjetskih prvaka zabili su Corentin Tolisso (9) i Antoine Griezmann (30).

Bila je to i prva službena utakmica na novom stadionu u Tirani na kojem će igrati smao reprezentacija. Stadion Air Albania može primiti 22.500 gledatelja i u vlasništvu je Albanskog nogometnog saveza, iako su ga izgradili privatni investitori. Izgradnja je stajala 60 milijuna eura, od čega je UEFA pripomogla s 10 milijuna eura. Ostatak su osigurali privatni investitori kojima će ići zarada od poslovnog kompleksa koji je izgrađen u sklopu stadiona. Stadion je izgrađen na mjestu starog koji je srušen 2016. godine, a cijeli posao završen je za tri godine.

  • +5
Albanija - Francuska, kvalifikacije za EP 2020. Izvor: EPA / Autor: MALTON DIBRA

No uoči početka utakmice organizatoru se dogodila mala nezgodica. Prskalice na travnjaku bile su okrenute u pogrešnom smjeru. Tako nisu zalijevale travnjak nego prve redove tribina pa su neki gledatelji završili mokri do gole kože što možete vidjeti u priloženom videu.