veselo u rijeci

Otvorena najveća amaterska sportska manifestacija u Europi na kojoj sudjeluje 220 tisuća djece, natjecanja se održavaju u 200 gradova...

29.04.2022 u 15:34

Bionic
Reading

Plazma Sportske igre mladih, u kojima će u Hrvatskoj sudjelovati oko 100 tisuća djece i mladih, u petak su svečano otvorene paljenjem plamena igara na riječkom Korzu.

Plazma sportske igre održavaju se paralelno i u BiH i u Srbiji, a međunarodno finale bit će u Splitu.

Predsjednik Plazma sportskih igara mladih Zdravko Marić rekao je da će natjecanja biti u 200 gradova, sudjelovat će 220 tisuća djece, od toga u Hrvatskoj 100 tisuća, dok su Rijeci najavljene dvije tisuće sudionika.

Izaslanik predsjednika RH Željko Jovanović rekao je da je to hvalevrijedan projekt kroz koji su u 26 godina prošla 2,5 milijuna djece.

Ministrica turizma i sporta i izaslanica predsjednika Vlade Nikolina Brnjac kazala je da će tu manifestaciju ministarstvo i dalje poticati, jer je cilj da što više mladih i djece bude uključeno u sportske aktivnosti.

Gradonačelnik Marko Filipović istaknuo je da Rijeka ove godine nosi titulu europskog grada sporta.

Nakon otvaranja održavaju se natjecanja u graničaru i atletska natjecanja, a najavljen je i edukativni poligon posvećen recikliranju i zaštiti okoliša.

Pokrovitelji su Međunarodni olimpijski odbor, Europska komisija, UEFA, FIDE, Vlade Republike Hrvatske i Hrvatski sabor.