TEŠKE OPTUŽBE

Otrovali protivničku reprezentaciju uoči ključne utakmice kvalifikacija?

10.10.2017 u 11:05

Bionic
Reading

Jose Antonio Camacho i Pierre-Emeric Aubamyang žale se da je više od pola reprezentacije Gabona pokvarilo želudac uoči utakmice u gostima s Marokom na kojoj su izgubili izglede plasirati se na Svjetsko prvenstvo...

U Africi se svašta događa u kvalifikacijama za SP pa će se tako zbog sramotnih sudačkih odluka u studenom ponoviti utakmica Južne Afrike protiv Senegala, a istu sreću nije imala Gana kojoj je protiv Ugande poništen čisti pobjednički pogodak u sudačkoj nadoknadi i tako se oprostila od sna o odlasku u Rusiju.

No, najbizarniji slučaj dolazi iz Maroka, gdje se pola reprezentacije Gabona, kao i dio stručnog osoblja otrovalo uoči utakmice s domaćinom koju su zatim izgubili s glatkih 3:0.

'Pola ekipe i osoblja nije se dobro osjećalo na dan utakmice zbog soka od naranče. Nevjerojatno,' požalio se Pierre-Emeric Aubameyang koji ni sljedeće godine neće biti dio svjetske nogometne smotre.

'Sumnjivo je da se pola ekipe razboljelo. Na utakmici je momčad odigrala apatično i bez snage,' požalio se i izbornik Jose Antonio Camacho i dodao:

'Sve to nisu opravdanja, Maroko ima odličnu ekipu. No, to je nešto što se dogodilo.'

Autor: YouTube

Nogometni savez Gabona će se žaliti.

'Dan prije utakmice tražili smo lopte da bismo mogli trenirati i nisu nam ih dali,' dodao je španjolski strateg.

Gabon je sada ispao iz svih kombinacija za prolazak dalje, a u posljednjem kolu Maroko protiv Obale Bjelokosti mora izbjeći poraz ako želi na Svjetsko prvenstvo.