NEMA POTVRDE

Je li moguće da Dalić neće nastaviti voditi hrvatsku reprezentaciju?

10.10.2017 u 08:42

Bionic
Reading

Zlatko Dalić nakon pobjede u Kijevu naglasio je da je dogovoreno njegovo vođenje reprezentacije tek u toj jednoj utakmici, a iz HNS-a nije stigla potvrda da će i u dodatnim kvalifikacijama biti izbornik Hrvatske...

Hrvatski 50-godišnji stručnjak koji je svoje ime stvorio u azijskim nogometnim natjecanjima odlično je debitirao na klupi reprezentacije i zahvaljujući golovima Andreja Kramarića odveo svoju momčad u dodatne kvalifikacije u kojima će sredinom studenog naša izabrana vrsta pokušati izboriti plasman na SP.

  • +42
Kvalifikacije za SP 2018., Ukrajina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

No, pomalo iznenađujuće nakon utakmice u Kijevu izjavio je da njegovo mjesto na klupi nije sigurno.

'Prihvatio sam poziv i došao odraditi utakmicu, nisam pitao ništa što će biti dalje. Nisam opterećen time hoću li voditi Hrvatsku u dodatnim kvalifikacijama,' rekao je Zlatko Dalić.

Da to nije bila šala, potvrdio je i predsjednik HNS-a Davor Šuker koji je nakon utakmice naglasio da se Izvršni odbor tek treba sastati i odlučiti hoće li Dalić ostati na klupi.

Bilo bi zaista iznenađenje kad bi Zlatko bio smijenjen nakon ovako uspješnog debija, ali čudno je uopće što slijedi rasprava o njegovoj sudbini i nema službene potvrde da će ostati na čelu hrvatske reprezentacije, unatoč odličnom dojmu kojeg je ostavio. Ima li to veze s Mamićevim obraćanjem javnosti koji je dao potporu ideji povratka Slavena Bilića?