MUDRA ODLUKA?

Otkriveno zašto je Inter isplatio čak 20 milijuna eura za veliku zvijezdu koju je u ljeto mogao dobiti besplatno

22.03.2020 u 08:43

Bionic
Reading

Danski reprezentativac u siječnju je stigao u Inter iz Tottenhama. Talijanski velikan platio je odštetu iako je veznjak u ljeto trebao biti slobodan igrač, a sada je otkriveno zašto je milanski klub iskeširao milijunski iznos

Priča oko Eriksena svima je poznata. Ovaj 28-godišnjak bio je procijenjen na 100 milijuna eura. Toliko su u Tottenhamu i tražili za odštetu od zainteresiranih klubova, ali cijena mu je naglo padala, jer je Eriksen odbijao produljiti suradnju sa premijerligašem, a istek postojećeg ugovora bližio se kraju – u ljeto 2020.

Na kraju je društvo iz Londona prihvatio Interovu ponudu od 20 milijuna eura, a danski kapetan je krajem siječnja otišao prema Italiji te potpisao ugovor do lipnja 2024.

Mnogima nije bilo jasno zašto je Inter uopće nešto platio ako se znalo da je Eriksena u ljetnom prijelaznom roku mogao dobiti besplatno, a prema pisanju talijanskih medija razlog toga je bio strah da netko od bogatijih klubova ne ponudi Dancu na samo ljeto još veću godišnju plaću.

  • +5
Christian Eriksen Izvor: EPA / Autor: WILL OLIVER

Naime još par klubova veće platežne moći željelo je Danca (među njima i Real), a oni su čekali ljeto da njihova meta postane slobodan igrač.

Zato ih je Inter sve preduhitrio te je Tottenhamu isplatio bar nekakvu odštetu, a prema izvvorima bliskim klubu milanski velikan nije ni najmanje požalio što je donio takvu odluku odnosno Tottenhamu proslijedio na račun 20 milijuna eura.