bomba iz španjolske

Otkriveni detalji tajnog sastanka u Madridu; Real dovodi novu megazvijezdu u poslu teškom više od 300 milijuna eura

24.01.2020 u 08:07

Bionic
Reading

U kraljevskom klubu Real Madridu u tajnosti se sprema nekoliko velikih transfera, a svakako je poprilično odjeknulo kako se sprema velika razmjena ukupno 'teška' više od 300 milijuna eura

Vrlo brzo se Madridom i ostatkom Španjolske proširilo kako su se u tajnosti sastali čelni ljudi Real Madrida i Tottenhama. Ta dva kluba zadnjih godina imaju jako dobar odnos zbog prijašnjih transfera među kojima je i onaj Luke Modrića, ali i Garetha Balea.

No, iako je sastanak dva predsjednika kluba, Florentina Pereza i Daniela Levyja održan u tajnosti, španjolski mediji doznali su o čemu se između ostalog govorilo.

Glavni razlog je upravo vječno nezadovoljni Velšanin Gareth Bale kojeg Levy želi vratiti u Tottenham u kojem je stekao status zvijezde i u kojem se igrački afirmirao. Što u toj priči dobio Real? Kako se doznaje dobio bi 26-godišnjeg napadača Harryja Kanea (26), a uz to bi još i jako dobro zaradili.

Od prije je poznato kako je Levy, koji je poznat kao vješt pregovarač, odredio kako bi pustio Kanea u ljetnom prijelaznom roku za otprilike 250 milijuna eura. A sada je došao na ideju kako bi povratkom Balea imao jednako moćnu momčad, a zaradio bi i novac potreban za ulaganja u stadion.

No, teško da će dobiti taj iznos za igrača koji je trenutačno ozlijeđen i koji sigurno propušta nastup na Europskom prvenstvu (operacija zadnje lože), a uz to čelnici Reala su svjesni kako za Balea – kojeg su 2013. platili Levyju 101 milijun eura - mogu dobiti više nego što im Tottenham sada nudi. Koliko je to točno nije poznato…

No, sama informacija da su pregovori počeli te da su u igri igrali zajedno 'teški' više od 300 milijuna eura dovoljno je zanimljiva da odjekne u javnosti.

Također se doznaje kako trener Tottenhama Jose Mourinho cijelo vrijeme pokušava nagovoriti čelnike Tottenhama da milijune od eventualne prodaje Kanea sačuvaju za pojačanja u ljetnom prijelaznom roku. No, zbog troškova ulaganja u novi stadion to će mu teško proći...

No, s druge strane čelnici Reala pokušavaju na tržištu dovesti sve najbolje mlade igrače koji se nude. Nakon što su doveli 18-godišnjeg ofenzivnog veznog Reiniera Jesúsa Carvalha iz brazilskog Flamenga za 30 milijuna eura, sada žele još jednog tinejdžera, ali planove im kvari Borussia Dortmund.

Naime, kako donosi njemački Bild Borussia Dortmund pripremila je 50 milijuna za 17-godišnjeg veznjaka Rennesa Eduarda Camavingu, nogometaša rođenog u Angoli koji je igrački stasao u francuskom Rennesu.

Prema Transfermarktu Camavingu je trenutačna cijena 35 milijuna eura tako da nije nemoguće da bogati klubovi koji se bore za njega povećaju iznos na 50 milijuna eura što bi itekako zadovoljilo čelnike Rennesa.

  • +5
La liga, Real Madrid – Sevilla Izvor: Profimedia / Autor: Leonardo Prieto / Actionplus / Profimedia