Jakirović napustio Zrinjski

Osvojio je prvenstvo BiH i bio je velika želja Dinama, a sada je objavljeno da preuzima Rijeku!

29.11.2022 u 13:15

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni stručnjak Sergej Jakirović napustio je u utorak klupu bosanskohercegovačkog prvaka Hrvatskog športskog kluba Zrinjskog iz Mostara te će, po najavama, postati novi trener HNK Rijeke

'Jakirović više nije trener Zrinjskog', potvrdili su za HINA-u iz uprave ovog bh. kluba. Odlazak stratega prvaka Bih u nogometu najavljivao se mjesecima.

S mostarskim klubom Sergej Jakirović je prošle sezone osvojio prvenstvo BiH, a na prvome mjestu se nalazi ova momčad i nakon jesenskog dijela. Imao je potpisan ugovor do sredine 2023. godine, a tijekom ljeta dosta se pisalo o tome kako je velika želja zagrebačkog Dinama. No, Ante Čačić je od tzv. privremenog rješenja - postao stalno!

Po medijskim navodima on gotovo sigurno preuzima kormilo HNK Rijeke koja se nakon polusezone nalazi na osmome mjestu ljestvice Hrvatske nogometne lige.

Jakirović je i kao igrač nastupao za momčad s Rujevice. Kao novi trener mostarskog kluba koji je osam puta osvajao prvenstvo BiH spominje se 49-godišnji Vinkovčanin Krunoslav Rendulić. Rendulić je do sada trenirao Istru 1961, Šibenik i Goricu, a kao igrač nastupao za Osijek, Hajduk, Rijeku.