kakav posao malog kluba

Osvojio je Ligu prvaka, bio najbolji desni bek na svijetu, a sada igra u četvrtoj ligi i za dobrodošlicu je dobio - kruh

09.01.2021 u 20:39

Bionic
Reading

Subota je bila poseban dan za 39-godišnjeg brazilskog nogometaša, nekad i reprezentativca Maicona, a prije svega za Sona Calcio, talijanskog četvrtoligaša. Brazilac je odradio prvi trening i prvog dana kući ponio lijep poklon iz svog novog kluba.

'Dobrodošao, Maicon. Povodom prvog treninga sa Sona Calciom, press služba kluba uručila mu je prigodni poklon, odnosno kruh', objavili su na stranicama ovog malenog kluba, iz gradića Sone, koji se nalazi blizu Verone.

Sona je na svojim društvenim mrežama poslalo i jasnu poruku zašto ovakav poklon.

'Ako ovakav igrač, rođeni prvak, prihvati igrati u malom provincijskom klubu, to znači da je pravi sportaš i da je dobar kao kruh'.

Bivši igrač Intera i Rome već je surađivao sa Sonom i za sljedeće utakmicu protiv Fanfulle (op.a. ta je utakmica na rasporedu već ove nedjelje) bit će na klupi, jer je pokazao 'da je u dobrom stanju'.

Inače, iz vremena dok je igrao za Inter, a bilo je to u periodu od 2006. do 2012. godine, Maicon je osvojio Ligu prvaka, ali i često biran u najbolju momčad svijeta na svojoj poziciji desnog beka.

A zašto je izabrao klub iz Sone? Zato što u njemu igra i njegov 15-godišnji sin.

'Sretan sam što ću biti u istom klubu, sa svojim sinom, ali sretan sam i zbog povratka u Italiju. Radujem se novoj igračkoj avanturi', izjavio je legendarni Maicon.

Naime, nakon odlaska iz Rome, 2016. godine, Maicon je igrao u brazilskim klubovima.