KAKAV PONOS

Ostaje u PSG-u: 'Oduševljen sam što sam potpisao produljenje ugovora'

19.05.2023 u 14:56

Bionic
Reading

Kapetan francuskog nogometnog prvaka Paris Saint-Germaina, Brazilac Marquinhos (29) produžio je ugovor s pariškim klubom do 2028. godine, objavio je klub u petak.

'Oduševljen sam što sam potpisao produljenje ugovora, ali i vrlo ponosan', rekao je Marquinhos za klupsku stranicu.

'Ovo je poseban trenutak za mene. Uvjeren sam da ćemo nastaviti postizati velike stvari zajedno u godinama koje dolaze', kazao je 29-godišnji branič koji je na Park prinčeva stigao 2013. iz Rome.

'Sjećam ga se kada se pridružio klubu sa 19 godina. Od prvog dana pokazivao je veliku predanost i pobjednički duh, uvijek se boreći za dres Paris Saint-Germaina', dodao je predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi.

Brazilac je sa 405 utakmica treći igrač po broju nastupa za PSG, više imaju samo Jean-Marc Pilorget (435) i Marco Verratti (413). No, Marquinhos je igrač s najviše europskih nastupa u dresu pariškog kluba (81), a od 2020. je i kapetan kluba.

Tijekom dosadašnjih devet sezona u glavnom gradu Francuske, brazilski reprezentativac osvojio je čak 26 trofeja - sedam naslova prvaka Francuske, šest Kupova, šest Liga kupova, te sedam Superkupova.