U RAZGOVORU ZA ESPN

Zna li Guardiola nešto što drugi ne znaju? Govorio je o Messijevom novom klubu

11.05.2023 u 19:58

Bionic
Reading

Svojevremeno su surađivali u katalonskom velikanu, te navijačima priuštili veselje osvajanjem brojnih naslova. U istom 'mandatu' osvojili su dvije Lige prvaka, tri španjolske LaLige, po dva Kupa kralja i Superkupa. Prema tome, možemo reći da su Pep Guardiola i Lonel Messi bili ovisni jedan o drugome. A očito su prisan odnos zadržali i sada

Jer već se neko vrijeme piše kako će Lionel Messi na kraju sezone napustiti PSG, i da ga Saudijci mame stotina milijuna eura vrijednim ugovorima.

Međutim, iz Barcelone stižu signali kako bi Argentinca rado vidjeli na Nou Campu, ali svjesni su da novcem nikako ne mogu parirati bogatašima iz Al Hilala.

A da priča o Messijevom povratku u Barcelonu 'drži vodu', potvrdio je i Pep Guardiola.

'Messi će napraviti sve kako bi se vratio u Barcelonu', naglasio je Guardiola u razgovoru za ESPN.

Guardiola je u intervjuu rekao kako je Messi 'najbolji nogometaš svih vremena', kao i da je 'Barcelona u posljednjih 12 godina eksplodirala, što ne bi bilo moguće bez Messija'.

'Ne govorim tu o brojkama, nego o utjecaju na igru, ljepoti njegove igre, efikasnosti, svemu'.

Kada je Messi otišao iz Barcelone, to je bio šok za klub i navijače.

'Nikad nisam vjerovao da će se to dogoditi. Uvjeren sam da predsjednik Joan Laporta voli Messija, a otkako je on otišao, Laporta govori da zaslužuje oproštaj jer je tako važna osoba. Lionel je itekako pomogao Barceloni da postane puno veći klub. On je otišao zbog teške financijske situacije, zbog mnogo razloga u koje ne želim ulaziti. Nadam se da ću jednog dana, kad ću sjediti na svojem mjestu, moći ustati i zapljeskati te se oprostiti od Messija onako kako zaslužuje. Znam da će Laporta i Messi napraviti sve, da će on i njegova obitelj dobiti ljubav Barceloninih navijača, kao i zahvalnost i poštovanje za sve što je napravio za klub', završio je Guardiola.