UZVRAT ZA TJEDAN DANA

Osijek u novu europsku avanturu krenuo remijem u Moldaviji

12.07.2018 u 21:42

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka u prvoj su utakmici 2. pretkola Europske lige na gostovanju kod moldavskog Petrocuba u Kišinjevu igrali 1:1

Osječani su bili hit prošlog ljeta u Europskoj ligi kada su izbacili čak i nizozemskog velikana PSV-a, ali nisu uspjeli izboriti natjecanje po skupinama. Ovosezonska europska avantura Osijeka nije počela kako se većina navijača nadala, ali bijelo-plavi i dalje imaju dobar rezultat pred uzvrat na Gradskom vrtu.

Osijek je odigrao 1:1 s Petrocubom u Moldaviji. Hrvatsku momčad u vodstvo je doveo Marić u 52. minuti da bi za Petrocub izjednačio Ambros trinaest minuta kasnije.

  • +3
Europska liga, 3. pretkolo: Osijek - PSV Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Utakmica je većim dijelom bila izjednačena i krajnji rezultat je opravdan. Osijek je imao nekoliko prigoda, ali pogoditi je uspio samo Marić kada je s lijeve strane sjajno centrirao Barišić, a ovaj na drugoj stativi glavom pospremio loptu u mrežu. Za Osijek su utakmicu počeli: Malenica, Lončar, Radeljić, Šorša, Barišić, Škorić, Mioč, Hajradinović, Bočkaj, Boban i Marić, piše goal.hr.

Sljedeći tjedan, Osijek će ugostiti Petrocub, a imati će početnu prednost gola u gostima. U gradu na Dravi se nadaju da će Osijek u uzvratnoj utakmici uspjeti izbaciti Moldavce te tako priuštiti svojim navijačima pravu poslasticu jer bi u drugom pretkolu protivnik Osijeku najvjerojatnije bio škotski Rangers kojeg predvodi legendarni Steven Gerrard.