bjelica se vratio

Osijek se zahvalio Kuleševiću i potvrdio da ima novog trenera, a evo što nam je Nenad Bjelica prije dvije godine govorio o klubu s Drave

05.09.2020 u 12:25

Bionic
Reading

Ivica Kulešević u rujnu prošle godine preuzeo je momčad Osijeka od Dine Skendera. Pričalo se tada da je Kulešević tek privremeno rješenje, no Osijek se pod njegovim vodstvom digao i konkurirao do zadnjeg kola za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. No, tu je Kulešević 'kiksao'

Osijek je u prošloj sezoni mogao ostvariti nešto veliko, upečatljivo, odnosno izboriti kvalifikacije za Ligu prvaka. Imao je sve u svojim rukama. Ali u zadnjem kolu, na svom stadionu, trebao je 'samo' pobjedu protiv izravnog konkurenta, Lokomotive, što na kraju ipak momčad Ivice Kuleševića nije ostvarila, jer je doživjela poraz 1:2.

Bila je to jedna od situacija u kojoj se gubi povjerenje u trenera, te se već tijekom kratke stanke između dva prvenstva počelo pričati o mogućoj Kuleševićevoj smjeni.

Ipak, nije se dogodila tada, nego tek ovog petka, odnosno poslije tri kola nove sezone Hrvatski Telekom Prve lige, u kojima je Osijek od devet osvojio samo jedan bod. I kada je očito mađarski vlasnik dobio 'zeleno svjetlo' od novog trenera Nenada Bjelice.

Jer znamo da je ovaj nogometni stručnjak, koji je u Dinamu ostvarivao vrhunske rezultate te srušio gotovo 50-godišnju 'sušu' bez tzv. eurospkih proljeća, preferirao odlazak u neki od klubova iz liga tzv. 'petice', ali i ambicioznih klubova, koji mogu zadovoljiti barem minimum financijskih apetita Bjelice i njegovog stručnog stožera.

>> Nenad Bjelica - od ratnih dana Osijeka i poziva velikana iz Madrida do austrijske idile i trofeja s Dinamom

Kako se takav transfer nije dogodio, a vremena je sve manje, jer klubovi su uglavnom posloženi, Bjelica je procijenio da u svom gradu ipak može do kontinuiteta rada, a sigurni smo, i rezultata koji će zadovoljiti i čelnike kluba ali i Kohortu.

Naravno, Bjeličin dolazak, a kojeg je Osijek i potvrdio nije potez 'očajnika' i besposlenog čovjeka, jer još dok je vodio Dinamo, Bjelica je s posebnom emocijom govorio i o klubu s Drave, ali i samom gradu.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, pretkola Lige prvaka te sve utakmice Europske lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite OVDJE.

  • +9
Nenad Bjelica Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'I meni je kao dječaku jedina želja bila igrati nogomet, a maštao sam o nastupu za seniorsku momčad Osijeka. Zbilja nikad nisam pomislio da želim biti vatrogasac, policajac, odvjetnik ili liječnik, već samo nogometaš. I kada sam završio srednju ekonomsku školu, nisam pomišljao upisati se na fakultet, već samo kako doći do željenog dresa', ističe Bjelica.

Kada mu se taj san ostvario, 1991. godine Osijek je postao žrtva velikosrpske agresije.

'Sjećam se tih dana s nelagodom. Imao sam prijatelja koji su poginuli, neki su i ostali invalidi. No ni u jednom trenutku nisam pomislio napustiti svoj grad. Istina, nas nogometaše su malo i štedjeli, klub je išao na utakmice u mjesta u kojima nije bilo stradavanja, ali svaki povratak u Osijek donosio je strepnju i neizvjesnost, pomisao tko je stradao. Evo, i dan danas volim doći u Osijek, u kojem mi živi najbolji prijatelj Damir Kurtović, kojeg rado obilazim i posjećujem', prisjetio se u svibnju 2018. u razgovoru za tportal Nenad Bjelica.

Dobro došao kući! 🤍💙

Objavljuje NK OsijekSubota, 5. rujna 2020.