ni vrućina im nije smetala

Osijek je još jednom punog srca dočekao Hrvatsku; pogledajte atmosferu u gradu

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija ove subote od 15 sati igra svoju 12. utakmicu kao domaćin u Osijeku. I nepotrebno je reći, opet u prekrasnom okruženju, jer ulice i trgovi, te šetnica uz Dravu, prepuna je navijača u hrvatskim dresovima

Hrvatska nogometna reprezentacija ove je subote domaćin reprezentaciji Walesa, u sklopu kvalifikacija za Euro 2020. godine.

Važnost dvoboja nakon kiksa Hrvatske u Budimpešti protiv Mađarske, već je nekoliko puta naglašena, ali i činjenica koja Hrvatskoj ide u prilog. Naime, od 11 dosad igranih utakmica u Osijeku, devet puta naši su igrači upisali pobjede, a tek dva puta remizirali.

  • +12
Osijek: Navijači uoči utakmice između Hrvatske i Walesa Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

I stoga su svi presretni što je ovaj dvoboj, koji će se igrati po velikoj vrućini, i za hrvatske navijače netipičnom terminu od 15 sati, dodijeljen Osijeku.

Možda su Velšani osjetili strah od Hrvatske te su u najavi otkrili kako im je Hrvatska namjerno 'smjestila', ali činjenica da za tri dana svoju sljedeću utakmicu Giggsova družina igra u Budimpešti, to je gostujuće navijače ipak razveselilo.

Oni su niskotarifnim zrakoplovnim letovima došli su do Budimpešte, a od tamo, iznamljenim automobilima krenuli do Osijeka.

Na rundu finog 'fiša' ili 'čobanca' te njima povoljno pivo.

Kako se u Osijeku ovih dana održava i Pannonian Challenge, najveći festival ekstremnog sporta, jasno je da na ulicama Osijeka vlada gužva ali odlično raspoloženje. Njemu su pridonijeli hrvatski, ali i raspjevani velški navijači, kojih se veći dio od njih 2000 očekuje tek u subotu u gradu.

  • +7
Prijateljska utakmica navijača Hrvatske i Walesa Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Inače, hrvatski i velški navijači na Mačkamami, u organizaciji udruge Budi ponosan i partnerstvu s udrugom 'Od mene za tebe', odigrali su međusobnu utakmicu s humanitarnim predznakom. Rezultat je posve nevažan, za razliku od zajedničkog djelovanja i sklopljneih novih prijateljstava.

Ulaz na utakmicu bio je besplatan, ali se održala aukcijska prodaja dresova nekadašnjih i sadašnjih reprezentativaca Domagoja Vide, Darija Srne i Josipa Pivarića. Novac koji se zaradio od prodaje njihovih dresova namijenjen je u humanitarne svrhe.