pravda ili...?

Olympiakos pomilovan: nije izbačen iz lige i ostaje prvak Grčke

25.04.2017 u 19:02

Bionic
Reading

U nedjelju su nogometaši Olympiakosa osigurali sedmi uzastopni i ukupno 44. naslov grčkog prvaka. No, tek danas su u Pireju mogli odahnuti jer ih Disciplinska komisija Nogometnog saveza zbog tučnjave igrača na utakmici s Plataniasom i napada na suca nije kaznila oduzimanjem bodova...

Protekla dva dana u Pireju se nije spavalo, neki su proslavljali 44. naslov prvaka kojeg su nogometaši Olympiakosa potvrdili u nedjelju pobjedom 5:0 protiv PAS Giannina, a čelnici kluba drhtali su uoči sastanka Disciplinske komisije tamošnjeg Nogometnog saveza.

Naime, Olympiakos je bio u velikim problemima nakon što su njegovi igrači na utakmici s Plataniasom napali gostujuće igrače na poluvremenu, navodno je u tunelu prema svlačionicama bilo pravih MMA okršaja, a stradao je i pomoćni sudac. Istog su suca Olympiakosovi igrači napali i na Kup utakmici s AEK-om, pa se očekivala drastična kazna.

Tijekom prošlog tjedna nagađalo se kako bi Olympiakos mogao ostati bez šest bodova, čime bi ostao i bez naslova prvaka, spominjale su se i milijunske novčane kazne, a neki su išli tako daleko da su predlagali izbacivanje kluba u drugu ligu!

No, čini se kako je gazda kluba, Evangelos Marinakis, odradio 'dobar posao'. Čovjek koji je svojedobno optužen za iznudu, prijevaru, namještanje utakmica..., navodno je iskoristio svoj 'utjecaj' i Olympiakos je prošao bolje od očekivanog. Dobio je 'samo' četiri utakmice pred praznim tribinama i simboličnu kaznu od 150.000 eura! Naslov prvaka mu je ostao...