LINO VIŠEBOJAC U 2. OŠ ČAKOVEC

Olimpijci ponovno u školskim klupama

17.02.2014 u 14:24

Bionic
Reading

Malo koja škola u Hrvatskoj može se pohvaliti da je rasadnik europskih prvaka i olimpijaca poput 2. OŠ u Čakovcu. Sportski talenti u ovoj se školi pažljivo bruse,pa su neki poput Filipa Udea i Sandre Paović izrasli u svjetski priznate sportske zvijezde.

Filip se pored ostalog okitio srebrnom medaljom na Olimpijskim igrama u Pekingu, a Sandra je svojim primjerom pokazala da sportski duh ne može uništiti ni najteža nesreća i postala Ponos Hrvatske. Ova stolnotenisačima koja je u naponu karijere nakon bronce i srebra na europskim prvenstvima i nastupa na OI jedva preživjela prometnu nesreću, četiri je godine uporno vježbala i uspjela osvojiti zlatnu medalju na europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom. Njen osmijeh na licu osvaja na svakom koraku, a posebno je oduševio osnovce u Čakovcu. Tim više što je njenom i Filipovom povratku u školske klupe doprinio medvjedić Lino.

Kada je Lino njihove sportske uzore uveo u sportsku dvoranu, stakla su se tresla od dječje vike i pljeska. Sat i pol druženja u Lino višebojcu protekao je u pravoj euforiji, a osjećaje okupljenih najbolje je izrazio ravnatelj Vinko Grbić jednom rečenicom: 'Lino višebojac bi se u svakoj školi morao održavati barem jednom mjesečno!'.

O kakva bi to nastava bila! Pjesma, ples i radost na svakom koraku, školske zadaće ispisane s puno veselja baš kao u nagrađenom radu Ive Petrović, šarene boje na licima poput onih kakve je iscrtala malena Vanesa Bubek osvojivši nagradu za najmasku, petice za zalaganje kakvu je zaslužila Lana Mađar pobijedivši Filipa u košarci i s pobjedama u sportu do kakvih su došli Fran Murk i Karmen Toplek. Čakovečku ideju o obveznom Lino predmetu zasigurno bi podržali deseci tisuća osnovaca koji su osjetili čari višebojca!