CIJENA - SITNICA

Old Trafford odlazi u prošlost, Manchester United dobit će 'čudo od stadiona'!?

19.03.2024 u 12:57

Bionic
Reading

Suvlasnik Manchester Uniteda Jim Ratcliffe otkrio je da želi da se izgradi stadion od 100.000 sjedećih mjesta

Unitedov manjinski vlasnik vodi nogometne aktivnosti u klubu, ali ima velike planove izvan terena. Jedno od najvećih pitanja s kojima se United suočava je što učiniti s Old Traffordom, a čini se da Ratcliffe podržava izgradnju novog stadiona. Zamišlja novi vrhunski objekt koji bi mogao djelovati kao 'Wembley sjevera' i ugostiti oko 100.000 gledatelja.

'Imamo priliku ako tako odlučite, izgraditi potpuno novi teren, jer imamo dovoljno prostora. Kad bismo izgradili potpuno novi teren, to bi apsolutno bilo vrhunsko, svjetske klase, 90.000 ili možda čak 100.000 koje bi onda predstavljalo platformu za neka od velikih natjecanja u sjevernoj Engleskoj. Zašto Engleska uvijek igra na jugu? Zašto je finale FA kupa uvijek na jugu? Zašto finale Lige prvaka povremeno ne može biti na sjeveru?', govorio je engleski milijarder koji je dodao:

'Nogomet na sjeveru je jednako važan kao i na jugu, možda i više, a ljudi na sjeveru plaćaju svoje poreze, pa zašto onda imamo Wembley, Twickenham, Wimbledon  na jugu. Što imamo na sjeveru? Postoji jak argument za izgradnju 'Wembleya sjevera.'

Ratcliffe je istaknuo primjere Real Madrida i Barcelone u izgradnji najmodernijih stadiona. Bio je impresioniran Bernabeuom na svom posljednjem posjetu nakon što je Real Madrid potrošio milijardu funti na renoviranje poznate arene.

'United treba imati stadion koji dolikuje klubu i brendu. To je možda bio slučaj prije 20 godina, ali danas nije. Ako pogledate što Real Madrid sada radi s Bernabeuom i što Barcelona s Nou Campom. Bernabeu je sada fantastičan, to je poput kotla buke, stvarno je impresivno. Premier liga mora imati neke terene koji su jednaki našim europskim konkurentima.'

'Sjeverni Wembley' mogao bi koštati oko 2 milijarde funti.'