TAKO TO IDE

Francuska je bijesna, oglasio se izbornik i priznao - nemoć

19.03.2024 u 10:25

Bionic
Reading

Francuska nogometna reprezentacija bi na Olimpijskim igrama mogla biti bez Kyliana Mbappea ukoliko on na kraju sezone napravi transfer u madridski Real

U Realu neće dozvoliti svojim igračima da igraju na Olimpijskim igrama. Bombastična vijest obišla je brzo sportski svijet, mnogi su zgroženi takvom politikom Kraljevskog kluba, ali nije to ništa novo u nogometu. Općenito, nogometni klubovi, ne samo Real, ne puštaju svoje zvijezde na Igre u strahu od ozljeda i umora uoči početka nove sezone.

Nisu to ni dužni napraviti, jer Olimpijske igre nisu u Fifinom kalendaru, a ni organizatori OI neće im nadoknaditi štetu u slučaju ozljede njihovog igrača. Ovakva situacija nije iznenadila Thierryja Henryja, izbornika francuske U-21 reprezentacije.

'Uvijek je bilo tako. Znao sam koliko će to biti teško. Sumnjao sam. To je sasvim normalno, pogotovo klubovi u inozemstvu. Ovdje su Olimpijske igre, u Francuskoj, francuski klubovi će biti tamo, mislim da će pomoći. Ali za strane klubove sam sumnjao. Vidjet ćemo što možemo učiniti, odluka će ostati na klubovima jer ovo nisu FIFA-ini datumi', rekao je Henry i nastavio:

'Pokušat ćemo razgovarati, ali nije lako. Pokušat ćemo razgovarati, vidjeti što možemo učiniti. Ima dosta takvih situacija. Moramo sve anketirati. Teško se pripremiti jer nemamo sigurnosti. Da, ima dosta imena koja bismo željeli imati. Ali ne znamo kada će stići tako da…. A ako igrač promijeni klub...nije lako, ali znali smo da će tako biti.'